Βέροια: Προφυλακιστέα η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι έριξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα




Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 29χρονη μητέρα, που κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στον Αλιάκμονα.

Η 29χρονη, μετά την πολύωρη απολογία της, κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνα γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία της φέρεται να επέμεινε στον ισχυρισμό ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι.

Η 29χρονη μητέρα, η οποία αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα πάνω από 10 φορές, φέρεται να ομολόγησε αρχικά την πράξη της όταν προσήχθη στην Ασφάλεια Βέροιας, ωστόσο, στη συνέχεια φέρεται να είπε "Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε".

Σε σημερινές δηλώσεις του, λίγες ώρες πριν από την απολογία της, ο δικηγόρος της 29χρονης Αντώνης Μπιδέρης ανέφερε πως η εντολέας του είναι σοκαρισμένη, ενώ περιέγραψε το χρονικό της τραγωδίας, διαψεύδοντας πως η μητέρα έκανε ρεβεγιόν μετά από την φερόμενη πράξη της. Όπως τόνισε, η ίδια πήγε σε ένα ξενοδοχείο και έμεινε εκεί μόνη της μέχρι την επόμενη μέρα.

Ο ίδιος ανέφερε πως σκοπός του είναι να γίνει ορθότερος ορισμός της πράξης που της αποδίδεται.

"Αυτό που θα προσπαθήσει η υπεράσπιση και θα ζητήσει από το δικαστήριο είναι να γίνει ορθότερος ορισμός της πράξης. Να φύγουμε από το φάσμα της ανθρωποκτονίας, καθώς, από όσα έχει υποστηρίξει δεν προκύπτει πρόθεση ή ανθρωποκτόνος διάθεση. Θα γίνει ένας μεγάλος αγώνας για να περάσουμε στο φάσμα της έκθεσης, έστω της θανατηφόρας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι»

Χθες, η μητέρα του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο, μίλησε στο MEGA υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι την κατηγορούν για πράγματα που δεν έχει κάνει, ενώ έδωσε μια νέα εκδοχή για το πώς κατέληξε το μωράκι στο νερό.

"Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ" φέρεται να είπε μέσα από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, όπου κρατείται μέχρι να απολογηθεί.

"Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι. Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό. Μετά δεν, δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω", πρόσθεσε.


Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης: "Αναμένουμε την απολογία της συγκεκριμένης γυναίκας, τι θα υποστηρίξει στον Ανακριτή κι αν θα διαταχθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς όπως υποστηρίζει και η οικογένεια και ο συνήγορός της υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα. Επιπλέον για την συγκεκριμένη γυναίκα υπάρχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικά ιδρύματα και θα πρέπει να δούμε αν τελικά θα προφυλακιστεί".

Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αν υπάρχει περίπτωση να μην προφυλακιστεί απάντησε: "Αυτό θα το κρίνει ο Ανακριτής. Αν διαταχθεί μία ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μπορεί να προκύψει ότι χρήζει νοσηλείας".

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη