Όλο το παρασκήνιο της απόχης Τσίπρα από τις ψηφοφορίες στην Βουλή




Με μία κίνηση ηχηρού συμβολισμού, ο Αλέξης Τσίπρας κλιμάκωσε ακόμα περισσότερο την αντιπολιτευτική του τακτική έναντι της κυβέρνησης και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα απέχει από κάθε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, με μόνη εξαίρεση τη νομοθετική πρωτοβουλία, εάν υπάρξει, για τον αποκλεισμό, όπως είπε, των νεοναζί από τις εκλογές.

«Άμεσα διάλυση της Βουλής και διεξαγωγή εκλογών»


Ο Αλ. Τσίπρας, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ στο Ζάππειο, ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και διεξαγωγή εκλογών έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Και διευκρίνισε ότι όσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Η κίνηση του Αλ. Τσίπρα αιφνιδίασε και δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο. Ήταν μια κίνηση που αποφασίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας και αφού είχε προηγηθεί η συζήτηση στο Κοινοβούλιο επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έναντι της κυβέρνησης.

Το παρασκήνιο της κίνησης Τσίπρα


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέφερε μια σειρά ερωτημάτων για τις υποκλοπές, στο ίδιο πλαίσιο με την προ ημερών κοινοβουλευτική διαδικασία, θέλησε να δείξει ότι εξαντλεί τα θεσμικά «όπλα» για να οδηγηθεί η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις εκλογές.

Με την συγκεκριμένη κίνηση, για την οποία τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα, αν και σε διάφορα γραφεία κυκλοφορούσαν σενάρια για συνεχείς παραιτήσεις βουλευτών, επιχειρεί παράλληλα να ρίξει το … μπαλάκι στον Πρωθυπουργό που τον επέκρινε με σφοδρότητα ως απόλυτο υπεύθυνο των υποκλοπών. «Είναι αμετανόητος καταχραστής της δημόσιας εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός. Αμετανόητος καταχραστής» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για παρακράτος.






Σχόλια

Διαβάστε ακόμη