Τρία νέα καλάθια και το Market Pass στην φαρέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας




Με τον εμπλουτισμό του "καλαθιού του νοικοκυριού" με επώνυμαν προϊόντα αλλά και με τρεις νέες εποχιακές εκδοχές του "καλαθιού" το προσεχές χρονικό διάστημα, ενόψει του Πάσχα, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει φρένο στην ακρίβεια, έστω κι αν με βάση όσα έχει αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, μόλις ένας στους δυο καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα από το εν λόγω “μπουκέτο” προϊόντων.

Έτσι, σύμφωνα, πληροφορίες, αλλά και με βάση δημόσιες τοπθετήσεις το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξετάζει το ενδεχόμενο για "καλάθι της Σαρακοστής", του "Πάσχα" αλλά και με παιδικά είδη και παιχνίδια λόγω των Πασχαλινών εορτών. Με βάση, όσα αναφέρονται, το σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να είναι έτοιμο τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου, δηλαδή, λίγες μέρες πριν την Καθαρή Δευτέρα ενώ όσο πλησιάζουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα θα ενταχθούν και προϊόντα που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι.


Στο μεταξύ, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Επ. ανταγωνισμού, η πρωτοβουλία για το καλάθι του νοικοκυριού, θα πάρει παράταση μέχρι και τον Ιούνιο από τον Μάρτιο, που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το υπουργείο, η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου.

Όσοι κάνουν αίτηση για ψηφιακή άυλη κάρτα μέσα στον Φεβρουάριο (έως τις 28 δηλαδή) θα λάβουν την ενίσχυση των πρώτων 2 μηνών, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, έως τις 3 Μαρτίου. Αν η αίτηση γίνει μέσα στο Μάρτιο, τότε η κάρτα θα πιστωθεί έως τις 20 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους 4 μήνες( Απρίλιος – Ιούλιος), η πίστωση στους δικαιούχους μέσω άυλης κάρτα θα γίνεται μέσα στις 3 πρώτες εργάσιμες μέρες κάθε μήνα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη