ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έχει τις 30 υπογραφές-Ευθεία επίθεση από τον Στέφανο Τζουμάκα




Μία μέρα έμεινε για το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με μοναδικό αντικείμενο την επίσημη παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία.

Οι μέχρι στιγμής πέντε υποψήφιοι (Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Παππάς, Τζουμάκας, Κασσελάκης) θα επιχειρήσουν να πείσουν τους συνέδρους για τη δική τους πολιτική και εν δυνάμει κυβερνητική πρόταση έτσι ώστε να αποσπάσουν και την ψήφο των μελών στη διαδικασία της 10ης Σεπτεμβρίου.

Σε ό, τι αφορά την υποψηφιότητα Κασσελάκη και τις 30 υπογραφές που χρειάζεται από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από το επιτελείου του νεαρού πολιτικού διατείνονταν και την Πέμπτη ότι οι υπογραφές (που αντιστοιχούν στο 10% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής) έχουν εξασφαλιστεί ,κάτι που αναμένεται να φανεί επισήμως το Σάββατο.

Ο κ. Κασσελάκης ετοιμάζει την ίδια ώρα την ομιλία του η οποία θα είναι και η πρώτη σε αμιγώς κομματικό κοινό και έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία μετά και την κριτική που εκφράστηκε από πολλά επιφανή μέλη του κόμματος για την υποψηφιότητά του (βλέπε δηλώσεις Φίλη στο Action).

Σε κάθε περίπτωση η Έφη Αχτσιόγλου εξακολουθεί να λογίζεται ως φαβορί της αναμέτρησης γι' αυτό και η δική της συνεδριακή ομιλία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τζουμάκας για Κασσελάκη: «Γελάει η κοινωνία»


Ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε την Παρασκευή το πρωί ο Στέφανος Τζουμάκας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά: "Τι σχέση έχει αυτό με το δημόσιο βίο; Αυτό είναι προσωπικές δημόσιες σχέσεις. Πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτα τα σόου; 

Είναι σε ομάδες που λειτουργούν στα μεγάλα κόμματα, αυτά είναι παραμάγαζα, είναι τα απόνερα της πολιτικής, δεν έχουν σχέση με την πολιτική» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε από την κρίση και μπορεί να μην έχει ιδεολογική ενότητα, αλλά έχει κάνει προσπάθεια να έχει πολιτική ενότητα».

Στη διαδικασία αυτή παρεμβαίνουν διάφοροι παραγονταραίοι, διάφοροι δημοσιοσχεσίτες, που έχουν εταιρείες, και υποψήφιοι.Πρόκειται για φαινόμενα παρακμής".

Επίσης, συμπλήρωσε:"Έχουν σχέση αυτά με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες; Υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα, οι νέοι δεν βρίσκουν στέγη, υπάρχει ανεργία, μια παρακμή, έχουμε το ΑΕΠ του 2009.

Γελάει η κοινωνία. Έχει πέραση σε έναν κόσμο που είναι UFO, δεν έχει σχέση με τους κοινωνικούς αγώνες και δεν ξέρει για τα συμφέροντα που είναι από πίσω. Από το σύστημα είναι η αναταραχή. Είναι οργανωμένο αυτό. Είναι αυτός δημόσιος βίος;".

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης