Τέμπη: Σφραγίζουν τον χώρο που μεταφέρθηκαν τα 300 κυβικά χώματος - Έρευνα της Δικαιοσύνης



Έρευνες στα 300 κυβικά χώματος και υλικών που σύμφωνα με καταγγελίες των συγγενών των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μεταφέρθηκαν από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων σε ιδιωτικό χώρο ξεκινούν οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr το οποίο επικαλείται δηλώσεις του νομικού συμβούλου και πατέρα τραυματία του δυστυχήματος, Γιώργου Ηλιόπουλου, αναμένεται να ξεκινήσει νέα έρευνα στον χώρο όπου -όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων- παρανόμως μεταφέρθηκε το χώμα, με σκοπό να εντοπιστούν στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην έρευνα σχετικά με τη σύγκρουση των τρένων.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι επισημαίνει ότι ήδη έχει δοθεί εντολή από τον ανακριτή στην τροχαία για τη φύλαξη του ιδιωτικού χώρου, όπου μεταφέρθηκαν λίγα 24ωρα μετά το δυστύχημα, τα 300 κυβικά χώματος και υλικών, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκαν και «άχρηστα».

«Ήδη έχει δοθεί εντολή από τον ανακριτή στην τροχαία να φροντίσει για τη φύλαξη του χώρου, όπου και εκεί θα διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό όποιων στοιχείων είμαστε σε θέση μετά από τόσο μεγάλο διάστημα να εντοπίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για τη μεταφορά στη δικογραφία.

«Είναι μια ιδιωτική έκταση στην οποία πράγματι οδηγήθηκε τμήμα των συντριμμιών και φυσικό έδαφος από το πεδίο της σύγκρουσης, όπου βέβαια εντελώς αναρμόδια και οδηγήθηκαν και φιλοξενούνται» επεσήμανε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το μεσημέρι της Παρασκευής συγγενείς και δικηγόρος κατέθεσαν στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή τη συμπληρωματική έκθεση, στην οποία όπως υποστηρίζουν, επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για την ύπαρξη ξυλολίου, καθαρότητας 95%.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, η μητέρα θύματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού έχει απευθύνει κάλεσμα μέσω ανάρτησής της στο Facebook στην ομάδα «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023», «εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό - τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας».

Όσον αφορά στη δικαστικό σκέλος νωρίτερα σήμερα αποφασίστηκε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Λάρισα ο οποίος βρισκόταν σε προσωρινή κράτηση αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές διώξεις, να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τέλος επισημαίνεται ότι χθες, ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, δήλωνε ξεκάθαρα την απόφασή του να παραιτηθεί από την υπουργική ασυλία προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία στα Τέμπη και να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι του εγκλήματος.

Ο ίδιος πετώντας το γάντι στον Κώστα Καραμανλή ανέφερε στην επιστολή του ότι «ελπίζω και εύχομαι ανάλογο αίτημα να υποβάλουν και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας, δίνοντας στους πολίτες το μήνυμα ότι δεν κρυβόμαστε πίσω από την ασυλία».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη