Στέφανος Κασσελάκης: «Πολλά ερωτήματα για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και για την κυρία Κεραμέως»


«Είναι τιμή μου να είμαι σήμερα εδώ για να υπηρετήσω την πατρίδα μου, ως οφείλω ως απόδημος που επέστρεψε να προσφέρει στον τόπο του» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την άφιξή του στη Θήβα, λίγο πριν παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) για να εκτίσει τη στρατιωτική θητεία του. «Είμαι υπερήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου» σχολίασε ο ίδιος.

Ο ίδιος ευχαριστώντας για τη θερμή υποδοχή εκμυστηρεύτηκε ότι η μητέρα του έζησε για ένα χρονικό διάστημα στη Θήβα και τόνισε για τον νομό Βοιωτίας ότι «τον έχει αμελήσει η πολιτεία». Επιπλέον, αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα στο νοσοκομείο της περιοχής σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για «πραγματική υποστήριξη».



Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή πανό που είχαν σηκώσει κάτοικοι της Θήβας για το πρωτοδικείο της πόλης, τόνισε ότι αυτό πρέπει να μείνει στην Θήβα.

Σχετικά με την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά και τις καρατομήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, υπογράμμισε ότι αυτή η υπόθεση «εγείρει πολλά ερωτήματα για το αδιάβλητο της διαδικασίας και κυρίως για το πώς λειτουργεί το υπουργείο Εσωτερικών και η κα Κεραμέως. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αριστεία και διαχειριστική ικανότητα αυτή η κατάσταση».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης ότι «φτωχοποιείται ο Έλληνας γιατί αποδομείται το Δημόσιο. Το 40%, για παράδειγμα, των δαπανών για την Υγεία πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε απογευματινά χειρουργεία με τιμοκατάλογο, αντί να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία».


Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση: «Χτίζουμε κάθε ημέρα σοβαρές προτάσεις, αρχίζοντας από τη φορολογία που πρέπει να είναι απλή, δίκαιη, σταθερή και αποδοτική με προοδευτική κλίμακα. Να μειώσουμε τους φόρους και για μεγαλύτερα εισοδήματα από 60.000 ευρώ γιατί θέλουμε ανοιχτές αγορές κι ευημερία σε όλη την κοινωνία για να πατάξουμε τα καρτέλ που ελέγχουν τη χώρα μας».

Ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στα «αυτονόητα» -όπως τα χαρακτήρισε- μέτρα για τους αγρότες όπως η κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα στο αγροτικό πετρέλαιο στο πλαφόν στα 7 λεπτά / κιλοβατώρα για το αγροτικό ρεύμα, ώστε «τα χρέη να μην καταπνίξουν του συμπολίτες μας και οι αγρότες να μπορέσουν να επιβιώσουν. Να μην δούμε ρευστοποίηση της αγροτικής γης σε μια περίοδο που η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα μαίνεται».


Ακόμη ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυση της Γεωπονικής σχολής.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την άφιξή του στη Θήβα έτυχε θερμής υποδοχής. «Στέφανε τιμή μας που έρχεσαι στη Βοιωτία να υπηρετήσεις» φώναξε μία γυναίκα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον τελευταίο να απαντά ότι «δεν την επέλεξα, το υπουργείο την επέλεξε».

«Καλώς όρισες, καλώς φαντάρος» ακούστηκε από το πλήθος που τον περίμενε, καθώς τον υποδεχόταν η βουλεύτρια Βοιωτίας και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιώτα Πούλου μαζί με τον συντονιστή Ειδικών Επιτροπών Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Γιάννη Σαρακιώτη.

Παρουσιάτηκε

«Έχω αποφασίσει να υπηρετώ την πατρίδα μας για όλη μου τη ζωή» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παρουσιάστηκε πριν από λίγες ώρες στον στρατόπεδο της Θήβα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την Θήβα, με τον ίδιο να κάνει λόγο για μια «σημαντική ημέρα για κάθε Έλληνα», δηλώνοντας περήφανος που υπηρετεί την πατρίδα.

«Σημαντική ημέρα για κάθε Έλληνα. Πόσο μάλλον για εμένα, ένα «παιδί της Ομογένειας». Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας - έστω για λίγες εβδομάδες. Όμως έχω αποφασίσει να την υπηρετώ για όλη μου τη ζωή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από σήμερα και για τις επόμενες περίπου 20 ημέρες θα υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως απόδημος.


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη