Κώστας Καραμανλής: Η επανεμφάνιση και οι αιχμές σε Μαξίμου για «ελιτίστικες συμπεριφορές»


Έμμεσα μηνύματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος επανεμφανίστηκε μιλώντας σε συνέδριο για το δημογραφικό. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, στις «παραδοσιακές» αξίες, στον πατριωτισμό, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι φράσεις που χρησιμοποίησε για «ελιτίστικες συμπεριφορές» και «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς» που όπως είπε «απλώς ρίχνουν λάδι στην φωτιά», καθώς εκλαμβάνονται ως αιχμές προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, είπε ότι «οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυταπάτες ούτε επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται. Επιβάλλεται σθένος, εγρήγορση, αποφασιστικότητα, ομοψυχία για την αντιμετώπισή τους. Προφανώς η πληθυσμιακή ευρωστία συνιστά κρίσιμη παράμετρο για την εθνική ασφάλεια και την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων».

Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ μέσω Ευρώπης, λέγοντας: «Οι ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να αφουγκραστούν προσεκτικά και να απαντήσουν πειστικά στις ανησυχίες των πολιτών, ειδικά αυτών που πλήττονται από τα φαινόμενα αυτά και βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν προς το χειρότερο. Οφείλουν να σκύψουν στα προβλήματά τους, να ακούσουν τις ανησυχίες τους, να εξηγήσουν ότι νοιάζονται πραγματικά γι αυτούς».

«Αφ’ υψηλού ελιτίστικες συμπεριφορές δεν χωρούν. Απαξιωτικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί απλώς ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, το ρόλο της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη. Έχουν ανάγκη να πειστούν ότι δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μην γίνονται εξ ίσου σεβαστά τα δικά τους δικαιώματα». Η τελευταία πρόταση του Κώστα Καραμανλή ερμηνεύεται ως μία έμμεση αιχμή προς την κυβέρνηση για τον νόμο της ισότητας στον γάμο για όλους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ακόμα να αποφασίσει τη στάση θα κρατήσει ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ στις 5-7 Απριλίου. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι μία εμβληματική φυσιογνωμία για τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη