ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Σκοντάφτει» στο εξώδικο η συνάντηση των υποψήφιων προέδρων


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πραγματοποίησης σύσκεψης των υποψήφιων προέδρων αύριο στην Κουμουνδούρου πρόταση την οποία είχε κάνει ο Παύλος Πολάκης από το πρωί της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.

«Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στη 13:00 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων υποψηφίων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών, που πρόκειται να γίνουν και να ξεκαθαριστεί μια σειρά από θέματα!» είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και το κόμμα να πάει συνεταγμένα τόσο στο έκτακτο συνέδριο του Νοεμβρίου όσο και σε εκλογή προέδρου.

Η πρόταση, αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε μια σειρά διαβουλεύσεων των επιτελείων, ωστόσο δεν φαίνεται να κατέληξαν σε κοινό τόπο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση, τουλάχιστον όχι με πρωτοβουλία του κόμματος με δεδομένο ότι δεν θα μπορούσε αυτή να γίνει θεσμικά, αν δεν συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι.

Παραμένει ως πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη και στο πλαίσιο αυτό με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «η συνάντηση αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στα γραφεία της Κουμουνδούρου των υποψήφιων προέδρων στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος θα συμμετάσχουν μέσω Zoom, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αύριο από τις 12:00, λόγω του ο,τι ο ένας είναι Γαλλία και ο άλλος στην Κύπρο. 

Στη συνάντηση με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει θα είναι παρόντες η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του κόμματος, ο Νίκος Παππάς ως της ΚΟ και ο Θάνος Μωραϊτης ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Νίκου Παππά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. δεν θα παραστεί αύριο σε συνάντηση, διότι θεωρεί ότι το εξώδικο είναι «ανυπέρβλητο εμπόδιο». Επίσης από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία των υποψηφίων δεν μπορεί να γίνει θεσμικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται και η γραμματέας της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου
Απ. Γκλέτσος: «Δεν έχω να πω τίποτα με τον Κασσελάκη αν δεν πάρει πίσω το εξώδικο»

Ο Απόστολος Γκλέτσος απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο να παραβρεθεί σε συνάντηση των υποψήφιων προέδρων απάντησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Για την αυριανή συνάντηση της πρωτοβουλίας του συντρόφου Πολάκη , είναι σαφές ότι αν ο κ Κασσελάκης δεν πάρει το εξώδικο πίσω , δεν έχω να πω τίποτα μαζί του ... ντροπή μόνο.»

Ν. Φαραντούρης: «Ναι σε συζήτηση όχι υπό το κράτος εξωδίκων»

Έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια φαίνεται να επικρατεί σε κάποιους υποψήφιους με δεδομένο ότι το εξώδικο δεν έχει αποσυρθεί.

Ανοικτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων είναι ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως δήλωσε: "Στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελών, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής".

«Πώς μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση υπό το κράτος εξωδίκων;» υπογραμμίζει ο Νικόλας Φαραντούρης. Ενώ σε βίντεο του στο τικτοκ δηλώνει «Σε αυτή την αντιπαράθεση δεν χωρούν εξώδικα. Ο αντίπαλος είναι μόνο ένας! Κι εμείς πολλοί και πάμε σε συστράτευση!»


Σ. Φάμελλος: «Απαράδεκτο και επιστρεπτέο το εξώδικο – Ναι σε συζήτηση στα όργανα»

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος έχει υποστηρίξει αμέσως μετά την πρόταση του Π. Πολάκη ότι τον καλύπτει απόλυτα η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία επέστρεψε ως απαράδεκτο το εξώδικο στον Σ. Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια ενδεχόμενη τέτοια συνάντηση αρκεί να ήταν υπό την αιγίδα θα λέγαμε του κόμματος. Να γίνει δηλαδή θεσμικά και μέσα στα κομματικά όργανα.

«Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα Όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε. Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.
Παρών σε συνάντηση δηλώνει ο Σ. Κασσελάκης

Θετικά βλέπει μία συνάντηση των υποψήφιων αρχηγών, ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος δηλώνει ότι θα συμμετέχει. «Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. 

Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια» έγραψε σε ανάρτησή του.
Επιτροπή Δεοντολογίας:
«Στο αρχείο το αίτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη»

Στο αρχείο στέλνει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το αίτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη.

Με ψήφους 8 έναντι 6 και 1 λευκό η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποφάσισε να στείλει το αίτημα για διαγραφή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο αρχείο χωρίς να την εξετάσει επί της ουσίας. 

Το αίτημα είχε υποβάλλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο πρώην βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης καταγγέλλοντας για αντικαταστατική συμπεριφορά το Στέφανο Κασσελάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, με μεγάλη πλειοψηφία συμφώνησαν να στείλουν επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη με την οποία θα του ζητάνε να πάρει πίσω το εξώδικο που έστειλε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη