ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Με ψήφους 20 υπέρ, 10 κατά και 8 λευκά εγκρίθηκε η εισήγηση Κασσελάκη- Πότε θα γίνει το συνέδριο- επίθεση Κασσελάκη στη Κυβέρνηση



Με ψήφους 20 υπέρ, 10 κατά και 8 λευκά εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη προβλέπει τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024 ενώ η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 11-12 Νοεμβρίου 2023.

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμπεριλαμβάνει πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου, τη διοργάνωση 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο, με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες και να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει το «παρών» και στα 13 περιφερειακά συνέδρια και επεσήμανε ότι το κόμμα θα ασχοληθεί το επόμενο διάστημα, ταυτόχρονα, με συγκεκριμένες θεματικές όπως η ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, η στέγη, τα κόκκινα δάνεια, η πρωτογενής παραγωγή, το ευρωπαϊκό όραμα κ.ά

Στο πλαίσιο των περιφερειακών συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στον δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να αποφύγουν τους ανούσιους ανταγωνισμούς, προκρίνοντας την ανάγκη να χτιστεί ένα κόμμα που θα ανήκει πραγματικά στα μέλη του. Σε αυτή τη στρατηγική, ανέφερε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία, προαναγγέλλοντας την αναβάθμιση του i-syriza.

Οι διαφωνίες και οι ενστάσεις

Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η «Ομπρέλα» και τα στελέχη της κατέθεσαν συνολικό κείμενο κριτικής απέναντι στη νέα ηγεσία, προκρίνοντας την επίσπευση των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα 9 μέλη της Π.Γ που ανήκουν στην «Ομπρέλα» στο κείμενό τους αναφέρουν ότι χρειάζεται δημοκρατική ανασυγκρότηση του κόμματος «προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία αναξιοπιστία του, η οποία μάλιστα επιδεινώνει από πολιτικές συμπεριφορές της Νέας ηγεσίας του». 

Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζουν μονόπλευρη τη στάση της ηγεσίας στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής. Στο ίδιο μήκος κύματος, ασκούν κριτική στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ΣΕΒ, ενώ στηλιτεύουν τη δήλωση περί υπονόμευσης.

Στελέχη που είναι στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου άσκησαν σκληρή κριτική στην τοποθέτηση Κασσελάκη στον ΣΕΒ, αλλά και στη στάση της νέας ηγεσίας στο θέμα της Γάζας. Την ίδια ώρα, κριτική ασκήθηκε σε στελέχη που υποστήριξαν δεξιούς υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ χαρακτήρισαν αρνητικό το αποτέλεσμα.

Κασσελάκης:«Και επισήμως, κυβέρνηση λαδέμπορων»


Μια αναφορά του πρωθυπουργού στην ακρίβεια, αναφορά που δοκιμάζει την κοινή λογική και την υπομονή των πολιτών, σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ένα ιδιαίτερα δηκτικό σχόλιο επικρίνει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, για την ακρίβεια και συγκεκριμένα την αναφορά του πως: «Αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό».


Ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζει:


«Κι όμως, με την τιμή του λαδιού σε ύψη που φέρνουν απόγνωση στις οικογένειες, το είπε ο Πρωθυπουργός στην αποψινή του συνέντευξη:
«Αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό».

Και καταλήγει:

«Και επισήμως, κυβέρνηση λαδέμπορων».


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη