Κασσελάκης σε Κουρέτα: «Δεν φτάνουν μόνο οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς»- Σύναντηση και με συγγενείς θυμάτων του δυστηχήματος στα Τέμπη


«Έκανες έναν άθλο». Αυτά ήταν τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη προς το νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, με τον οποίο συναντήθηκε στη Λάρισα, στις εγκαταστάσεις του ΓΕΩΤΕΕ.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον κ. Κουρέτα ότι θα είναι δίπλα του «σε κάθε βήμα», γιατί, όπως παρατήρησε, «εσύ είσαι δίπλα στον απλό πολίτη».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, του είπε ότι η νίκη του πρόκειται για σημαντική ανατροπή και πως από εδώ και πέρα έχει μεγάλες ευθύνες για να αλλάξει πολλά πράγματα.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι για τους πλημμυροπαθείς δεν αρκούν οι αποζημιώσεις. Αντίθετα, η βοήθεια πρέπει να είναι μεγαλύτερη, προκειμένου να μην φύγουν οι νέοι και ρημάξει η περιοχή.

Ο ίδιος, εξήρε το ήθος του Δημήτρη Κουρέτα, αντιπαραβάλλοντάς την στάση του με τους «εκβιασμούς των υπουργών της κυβέρνησης».



«Αυτό πρέπει να είναι το ήθος», είπε στραμμένος προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο οποίος του απάντησε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά θέλει πραγματικά να προσφέρει στην περιοχή όπου ζει.



Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μοιράστηκαν μια θερμή αγκαλιά κατά την αποχώρηση από το μπαρ όπου βρίσκονταν.



Σύναντηση με συγγενείς θυμάτων του δυστηχήματος στα Τέμπη-«Είναι εθνικό - κοινωνικό ζήτημα»


«Τα Τέμπη δεν είναι προσωπικό ή οικογενειακό ζήτημα, αλλά εθνικό – κοινωνικό ζήτημα». Το παραπάνω μετέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, κατά την συνάντησή τους στη Λάρισα σήμερα.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε επίσης ότι «δεν μπορεί μια κοινωνία να ανέχεται αυτό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή», δηλαδή τη μη απόδοση δικαιοσύνης, όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτησή του στα social media.

Όταν δε, ο κ. Κασσελάκης τους διαβεβαίωσε ότι δεν είναι μόνοι, οι συγγενείς των θυμάτων από το δραματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα ανταπάντησαν: «μόνοι μας είμαστε».

«Τους καταλαβαίνω», λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «θέλω όμως να γνωρίζουν ότι ως Στέφανος προσωπικά αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση θεσμικά, θα κάνουμε τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα είμαστε δίπλα τους για όσο καιρό χρειαστεί».



Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία συνάντησε τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών στη Λάρισα. Εκεί, ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, συνομίλησε μαζί τους αλλά κυρίως άκουσε τους προβληματισμούς τους.

«Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξα να κατέβω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος», τους αποκάλυψε και δήλωσε «νευριασμένος έως και εξοργισμένος με τη συγκάλυψη η οποία φαίνεται να διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «αφού είχε αρνηθεί να πει συγγνώμη, αφού είχε βγάλει πορίσματα μόνος του, πάει στον φράχτη στον Έβρο να αλλάξει την ατζέντα και να αρχίσει μια καμπάνια στο TikTok για να κερδίσει πίσω τους νέους».

«Στα Τέμπη έχει γίνει ένα έγκλημα εν έτει 2023», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις για τις οποίες έλαβε την «ειρωνεία του αρμόδιου υπουργού ως απάντηση».

Ενός υπουργού «που παραιτήθηκε για να διευκολύνει το αφεντικό του και μετά είχε το θράσος να ξανακατέβει για βουλευτής, προφανώς για να κερδίσει την ασυλία του», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης