Γαλλία: Εκκενώθηκαν έξι αεροδρόμια λόγω απειλής βόμβας


Έξι γαλλικά αεροδρόμια εκκενώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης λόγω απειλών για τοποθέτηση βόμβας, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Τα αεροδρόμια της Λυών, της Λιλ, της Τουλούζης, της Νίκαιας και της Νάντης, καθώς και το αεροδρόμιο Μποβέ στο Παρίσι εκκενώθηκαν όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, “για να διαπιστωθεί αν οι απειλές είναι ρεαλιστικές”.

Όλες οι πτήσεις από και προς τα εν λόγω αεροδρόμια έχουν ανασταλεί, και αναμένονται πολύωρες καθυστερήσεις.


Οι απειλές επίθεσης έγιναν μέσω email, σύμφωνα με το δίκτυο France Télévisions που έλαβε αυτές τις πληροφορίες από αστυνομική πηγή. Μετά τον έλεγχο το αεροδρόμιο Μπρον στη Λυών τέθηκε ξανά σε λειτουργία, ενώ το ίδιο έγινε και με το αεροδρόμιο της Νίκαιας.


Στα υπόλοιπα αεροδρόμια προς το παρόν δεν απογειώνονται άλλα αεροπλάνα. Οι επιβάτες που μόλις προσγειώθηκαν καλούνται να περιμένουν στο αεροπλάνο τους.


Να σημειωθεί ότι από όταν άρχισε ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς τα τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας σε δημόσιες υποδομές της Γαλλίας είναι συχνά. Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριάκης 17 Οκτωβρίου με την εκκένωση του παλατιού των Βερσαλιών.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη