ΣΤΑΣΥ: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν φακέλωμα από ιδιωτική εταιρία



Σε καταγγελία για «φακέλωμα», προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αναφορικά με έρευνα σχετικά με την ικανοποίηση προσωπικού που διεξάγει ιδιωτική εταιρία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η εταιρεία «Great Place to Work» που έχει αναλάβει την διεξαγωγή έρευνας, απέστειλε συνδέσμους (link) στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ με τους οποίους υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωριστεί το όποιος απαντά ενώ η ίδια εταιρία κάνει λόγο για ανώνυμο ερωτηματολόγιο.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάρτηση σε e-mail που έλαβαν οι εργαζόμενοι επισυνάπτεται link το οποίο παραπέμπει απευθείας στην εν λόγω εταιρία ωστόσο αν και πρόκειται για ανώνυμο ερωτηματολόγιο, «οι σύνδεσμοι (link) που έχουν σταλεί είναι προσωποποιημένοι και διαφορετικοί για τον καθένα μας» αναφέρει η ΣΤΑΣΥ.

«Από αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη εταιρία θα έχει τη δυνατότητα να συλλέξει τα προσωπικά μας στοιχεία, αλλά και να γνωρίζει τι απάντησε ο καθένας από εμάς» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι θέτοντας το ερώτημα γιατί η εταιρία «έχει στην διάθεσή της προσωπικά μας δεδομένα και μπορεί να μας αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Πού τα βρήκε αυτά; Ποιος τα έδωσε;»

Τέλος οι εργαζόμενοι καλούν τους συναδέλφους τους να μην συμμετάσχουν στην έρευνα «μέχρι οι εμπλεκόμενοι να τροποποιήσουν την διαδικασία έτσι ώστε να είναι διασφαλισμένη η ανωνυμία μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ:


«Οι περισσότεροι από εμάς έλαβαν e-mail το οποίο μας ζητάει να συμμετέχουμε στην 2η Έρευνα Ικανοποίησης Προσωπικού.


Στο e-mail επισυνάπτεται σύνδεσμος (link) ο οποίος παραπέμπει απευθείας στην Εταιρία «Great Place to Work» που έχει αναλάβει και την διεξαγωγή της έρευνας.

Και ενώ η Εταιρία «Great Place to Work» αναφέρει ότι πρόκειται για ανώνυμο ερωτηματολόγιο, οι σύνδεσμοι (link) που έχουν σταλεί είναι προσωποποιημένοι και διαφορετικοί για τον καθένα μας .

Από αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη Εταιρία θα έχει τη δυνατότητα να συλλέξει τα προσωπικά μας στοιχεία, αλλά και να γνωρίζει τι απάντησε ο καθένας από εμάς.

Σε μια εποχή μάλιστα, που τα προσωπικά δεδομένα καθίστανται προϊόν εκμετάλλευσης και αγοροπωλησίας, ο τρόπος που επιλέχτηκε για την διεξαγωγή της έρευνας, δεν εξασφαλίζει ούτε την ανωνυμία μας, ούτε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Ένα τεράστιο ερωτηματικό είναι, γιατί η Εταιρία «Great Place to Work» έχει στην διάθεσή της προσωπικά μας δεδομένα και μπορεί να μας αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Πού τα βρήκε αυτά; Ποιος τα έδωσε;

Μέχρι οι εμπλεκόμενοι να τροποποιήσουν την διαδικασία έτσι ώστε να είναι διασφαλισμένη η ανωνυμία μας, σας καλούμε να μην συμμετάσχετε στην προτεινόμενη από το e-mail 2η Έρευνα Ικανοποίησης Προσωπικού».


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη