Ομάδα Αχτσιόγλου: Ώρες αποφάσεων για τους 6+6 - Οι εισηγήσεις και οι προβληματισμοί


 
Με αγωνία αναμένονται οι κρίσιμες αποφάσεις της ομάδας 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνδιάσκεψης που θα καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο ενδεχόμενης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων «δείχνει» προς αποχώρηση, καθώς τα μέλη που συμμετέχουν στην ομάδα αναφέρουν ότι δεν υπάρχει χώρος για εκείνους εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και των καταιγιστικών εξελίξεων του χώρου.

Ακούστηκε πως ο δρόμος θα είναι δύσκολος και θα χρειαστεί πολλή δουλειά την επόμενη ημέρα. Μια από τις βασικές παραδοχές είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν όροι συμβίωσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν λείπουν, ωστόσο, οι προβληματισμοί. Πολλά στελέχη, ιδιαίτερα βουλευτές εξέφρασαν πως η θέση των βουλευτών είναι πιο «λεπτή», εξαιτίας της λογοδοσίας ενώπιον του λαού που τους εξέλεξε και απαιτεί από εκείνους να τους εκπροσωπεί από την θέση που λαμβάνουν.

Παραμένει, ωστόσο, «θολός» ο χρόνος της αποχώρησης των στελεχών, αλλά και των μελών της βάσης που πρόσκεινται στους 6+6, καθώς δεν έχει καθοριστεί ακόμα κάποιο χρονικό όριο, όπως το συνέδριο του Φεβρουαρίου, οι ευρωεκλογές, ή η πιο άμεση αποχώρησή τους.

''Πόλεμος'' αναρτήσεων Πολάκη – Αναγνωστοπούλου

Στο μεταξύ, προστέθηκε ένα ακόμα εσωκομματικό επεισόδιο. Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε πυρά στην κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι μέλος της Ομάδας των Έξι με την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο κ. Πολάκης απάντησε αφηνοντας με αιχμές προς την κυρία Αναγνωστοπούλου, η οποία πριν από περίπου δέκα ημέρες είχε ασκήσει σφοδρή κριτική εναντίον του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «για επιτελική θέση με το ύφος μαγκιάς δεν είναι ό, τι καλύτερο σε στιγμές κρίσης».

«Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου πράγματι δεν κάνω για επιτελικές θέσεις. Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022, όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και στη Γκάγκα λάβατε την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν εσύ και ο σύζυγός σου αλλά δεν σας χορηγούσαν. Αιδώς Αργείοι!!», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Πολάκης.

 

 Με ανάρτησή της μέσω Facebook απάντησε και η κ. Αναγνωστοπούλου στον κ. Πολάκη γράφοντας:

«Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σύντροφο Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση. Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε»

Επειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί από το κόμμα. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη συντεταγμένη αποχώρηση οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα.

«Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της πολιτικής απόφασης.


«Αποκορύφωμα αποτέλεσε το διάγγελμα του νέου προέδρου στο οποίο πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε σχέση με τις διαγραφές. Η ομιλία του στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο», τονίζεται στο κείμενο.

Στο κείμενο αποσαφηνίζεται από τα μέλη πως «δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με την παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς», και καταλήγουν: «Η αριστερά σε αυτές τις κοινωνικές διεργασίες γεννήθηκε, σε αυτές θα ξανασυναντηθεί».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη