Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Βίαιη επίθεση ανήλικης σε νοσηλεύτρια



Μία 15χρονη που παρέμενε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με εισαγγελική εντολή, μετά την απομάκρυνσή της από ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια.

Τόσο η ίδια όσο και ο αδερφός της, επίσης στο χώρο, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή νοσούν με κορωνοϊό και παρέμεναν περιορισμένοι σε θάλαμο. Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής, η 15χρονη προσπάθησε να βγει εκτός του χώρου.

Όταν νοσηλεύτρια της υπέδειξε να επιστρέψει στο θάλαμο, η ανήλικη της επιτέθηκε, την έριξε στο πάτωμα και την χτύπησε με τα χέρια και τα πόδια.

Το νέο συμβάν επαναφέρει στο προσκήνιο την αδυναμία των εντεταλμένων μονάδων να διαχειριστούν τον αριθμό ανηλίκων που απαιτούν απομάκρυνση από κακό οικογενειακό περιβάλλον, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Έτσι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, «μένουν παρκαρισμένα» στα νοσοκομεία, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να είναι μόνοι στην προσπάθεια διαχείρισής τους.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν 45 ανήλικοι που παραμένουν σε νοσοκομεία, αντί να βρίσκονται σε κάποια κατάλληλη δομή, με εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ως αιτία που δικαιολογεί την εκεί παραμονή τους είναι συνήθως λοιμώξεις του αναπνευστικού και άλλες συναφείς, με την επανάληψη των οποίων τυπικά μπορούν να βρίσκονται εντός των κλινικών για μεγάλο διάστημα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης