ΕΛΑΣ - Πυροσβεστική: Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για να ορίσει τη νέα ηγεσία



Στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι (16/1) είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και παρόντος του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το «κυρίως πιάτο» της διαδικασίας αφορά τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ μέσω των κρίσεων των υψηλόβαθμων αξιωματικών της. Σημειώνεται ότι αυτές έρχονται την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να αναστηλώσει την εικόνα περί «νόμου και τάξης», μετά την μαφιόζικη εκτέλεση στο Νέο Κόσμο, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν να επίκειται αντικατάσταση τόσο του νυν αρχηγού της ΕΛΑΣ Λάζαρου Μαυρόπουλου, όσο και των 4 αντιστρατήγων στην κορυφή της ιεραρχίας της Αστυνομίας, που θα αποστρατευτούν. Ως επικρατέστερος διάδοχος του Μαυρόπουλου αναφέρεται ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Δημήτρης Μάλλιος.

Αντίστοιχα, οι κρίσεις στην Πυροσβεστική εκτιμάται ότι οδηγούν σε αλλαγή ηγεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα, με αποστρατεία του νυν αρχηγού Γιώργου Πουρναρά και των δύο αντιστρατήγων. Ως επικρατέστερος διάδοχός του αναφέρεται ο υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη