ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Στην τελική ευθεία τα think tanks - Ολοκληρώνονται οι συνεντεύξεις των υποψηφίων




Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα think tanks του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τον Στέφανο Κασσελάκη να προαναγγέλλει μέσα από βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δημιουργία 29 θεματικών ομάδων εργασίας. 

Όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνολικά οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 3.000. «Αντί τα κομματικά γραφεία να δίνουν θέσεις για την παραγωγή πολιτικής σε έναν στενό κύκλο, τον ανοίξαμε σε όλους εσάς και ανταποκριθήκατε πραγματικά συγκινητικά. Είστε πολλοί που θέλετε να προσφέρετε σ’ αυτόν τον τόπο, που θέλετε αυτή τη χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση, που θέλετε να συνεισφέρετε στις λύσεις κοινής λογικής που έχει ανάγκη η Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ολοκληρώνονται οι συνεντεύξεις των υποψηφίων

Οι ανακοινώσεις των προσώπων που θα στελεχώσουν τα think tanks θα γίνονται σταδιακά. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάνα Βουτυράκου, η οποία έχει οριστεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπεύθυνη για τη διαμόρφωσή τους, πέρασε την Πέμπτη το κατώφλι της Κουμουνδούρου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση με τους «ειδικούς» που θα απαρτίζουν το think tank της Παιδείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα επτά μέλη της θεματικής της Παιδείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η Δ. Βουτυράκου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος, ο τομεάρχης Παιδείας Διονύσης Καλαματιανός και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ράνια Θρασκιά. Σημειωτέον, τα στελέχη που αποτελούν τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα καλύπτουν γνωσιακά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή έως την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Η «Βενιαμίν» της παράταξης είχε ολοκληρώσει τις επαφές και τις συνεντεύξεις με τους υποψηφίους στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου έστειλε τις εισηγήσεις της στον Στ. Κασσελάκη. Βέβαια, όπως αναφέρουν πηγές, τον τελικό λόγο για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις 29 θεματικές ενότητες, καθώς στις 27 προστέθηκαν άλλες δύο, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δικαιοσύνη, θα τον έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος πραγματοποιεί τις τελικές συνεντεύξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η συμβουλευτική επιτροπή για τα think tanks αποτελείται από τη Δ. Βουτυράκου (επικεφαλής), τον καθηγητή Μενέλαο Γκίβαλο, τους βουλευτές Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλο και Ευάγγελο Αποστολάκη, τον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο, τον μεταδιδακτορικό ερευνητή στη NASA Σπύρο Κασάπη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στ. Κασσελάκη Μανώλη Καπνισάκη. 

Κατά πληροφορίες, υπήρξαν και άλλα πρόσωπα τα οποία συνέβαλαν στη διαμόρφωση των think tanks και δεν ανακοινώθηκαν δημόσια, ωστόσο κατά το παρελθόν είχαν κρίσιμο πολιτικό ρόλο.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη