Ηλεκτρικό ρεύμα: Ζητούν από μικρομεσαίους επιστροφή επιδοτήσεων



Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες το κύμα από λογαριασμούς ενέργειας που ανακοινώνουν μεγάλες χρεώσεις ως επιστροφή ποσών επιδότησης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ανέφερε σχετικά ότι οι πάροχοι είχαν αποστείλει επιστολή στους δικαιούχους ζητώντας υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης. Τώρα, φαίνεται ότι αναζητούν επιστροφή των χρημάτων της επιδότησης από όσες επιχειρήσεις δεν «συμμορφώθηκαν» με την ζητούμενη υπεύθυνη δήλωση.

Η επιχειρηματολογία που διατυπώνεται είναι ότι πρόκειται για «διαφορά» μεταξύ των μειωμένων χρεώσεων και των επιδοτήσεων υπέρ του παρόχου, που πρέπει να επιστραφεί ως επιπλέον οφειλή προς τον πάροχο, η οποία είναι σημαντικού ύψους.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, όπου καταναλωτής που δεν είχε άλλες οφειλές έλαβε λογαριασμό για μηδενικό χρονικό διάστημα με οφειλή 1.355 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο που αναφέρει το ρεπορτάζ αφορά ενδείξεις ότι οι πάροχοι δεν έχουν δώσει άμεσα το σύνολο της κρατικής επιδότησης στον πελάτη, αλλά «κρατάνε» μέρος της για να το δώσουν αργότερα. Πρακτικά, δηλαδή, να επεκτείνουν τα αποτελέσματα του μέτρου του 2023, για τους πρώτους μήνες του 2024.

Χτες αντίστοιχο ρεπορτάζ στο Mega αναφερόταν σε εμπλοκή που υπήρξε μετά από «φρένο» της Κομισιόν και αίτημα των παρόχων να επιστραφούν επιδοτήσεις που αφορούσαν το 2022, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μικρή κατανάλωσης ενέργειας.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη