Ένοχη σιωπή από το Μαξίμου για τη διαρροή δεδομένων από την Ασημακοπούλου - Τα στοιχεία που την «καίνε»


Βαρύτατο εκτεθειμένο είναι το υπουργείο Εσωτερικών από την πρωτοφανή υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, με τα στοιχεία τους να γίνονται φέιγ βολάν και να καταλήγουν στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ επιχείρησε την Παρασκευή ανεπιτυχώς να δώσει απαντήσεις, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης με παρέμβασή του προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα φέρει το θέμα στη Βουλή και θα προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικών Χαρακτήρα.

«Φανταστείτε να είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ. Από χθες απόδημοι Έλληνες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν στα email τους μήνυμα από ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους. Η άμεση απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών και από την ευρωβουλεύτή είναι ζήτημα Δημοκρατίας» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;

Οι χιλιάδες απόδημοι Έλληνες δεν είναι περιφερόμενες mailing lists για τους πολιτευτές της ΝΔ. Κάνουν λάθος αν θεωρούν ότι δε θα δώσουν εξηγήσεις».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρουμε άμεσα το θέμα στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση και θα καταθέσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία μας. Όλα στο φως!».

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είδε «επίθεση λάσπης» και «θεωρίες συνωμοσίας» και υποστήριξε ότι όλα είναι νόμιμα. «100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, κόλαφος ήταν η απάντηση που έδωσε η δημοσιογράφος των New York Times Ματίνα Στεβή καθώς ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφία που επιβεβαιώνει ότι το e-mail της «γαλάζιας» ευρωβουλεύτριας έφτασε στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο με διαφορά λίγης ώρας από εκείνο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μάλιστα, όπως γράφει η δημοσιογράφος, η ευρωβουλεύτρια επικοινωνεί μαζί της μέσω του επαγγελματικού της mail και ποτέ μέσω του προσωπικού, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά για το ΥΠΕΣ.

«Και εγώ έλαβα αυτά τα δυο μέιλ εντός ωρών στο προσωπικό μου μέιλ. Η ευρωβουλευτής χρησιμοποιεί το επαγγελματικό μου μέιλ για δελτία Τύπου. Δεν έχω ποτέ επικοινωνήσει από τον προσωπικό μου λογαριασμό μαζί της. Το προσωπικό μου μέιλ το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για το ΥΠΕΣ».


Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση και με αμηχανία τις εξελίξεις οι οποίες φαίνεται ότι θα έχουν και συνέεια.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη