Στέφανος Κασσελάκης: Σειρά επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα στη Θεσσαλονίκη- Φραστική επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από κουκουλοφόρους- Πότε παρουσιάζεται το ευρωπρόγραμμα




Σε εκλογικό ''πυρέτο'' βρίσκεται η χωρά με φόντο τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει από εχθές Κυριακή στην Θεσσαλόνικη όπου και θα έχει σειρά επαφών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 09:00 το πρωί θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, Στέλιο Αγγελούδη, ενώ στις 11:00 θα έχει σύσκεψη με φορείς του πολιτισμού της Βόρειας Ελλάδας στην πλατεία Εμπορίου.

Στις 13:30 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφτεί τους χώρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ στις 15:30, τον «Φάρο του Κόσμου», όπου θα έχει συνάντηση με τον πατέρα Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο.

Το βράδυ, στις 21:00, ο Στ. Κασσελάκης θα παρακολουθήσει την ερασιτεχνική θεατρική παράσταση στο Δημοτικό θέατρο των Νέων Μουδανιών.

Φραστική επίθεση

Το βράδυ της Κυριακής,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε φραστική επίθεση από κουκουλοφόρους κατά την είσοδό του στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη συμβολή της Τσιμισκή με την Αριστοτέλους και περπάτησε μέχρι το “Ολύμπιον”, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, τους βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Κυριακή Μάλαμα, Πέτρο Παππά, την πρώην Εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη και κομματικά στελέχη.

Την ώρα που έμπαινε στο «Ολύμπιον» άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα φώναξαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.

“Εκφράζουμε την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μας για την φραστική επίθεση που δέχθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τον τραυματισμό αστυνομικού” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. “Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία” πρόσθεσε.

Για απολύτως καταδικαστέο επεισόδιο έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης και χαρακτήρισε ανησυχητική την επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών. «Τα αποψινά επεισόδια κουκουλοφόρων κατά διαδηλωτών και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελάκη, που έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής επίθεσης σε δυο πολίτες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, είναι απολύτως καταδικαστέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ειδίκη εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπρογράμματος

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου στρέφει το βλέμμα της στους επόμενους πολιτικούς «σταθμούς», με τον Στ. Κασσελάκη να θέτει επί τάπητος τις προσεχείς παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή. 

Σημειωτέον ότι κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν και τυπικά ο Θάνος Μωραΐτης για τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως επίσης ο Γιάννης Σαρακιώτης ως ο νέος συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η Ραλλία Χρηστίδου ως αναπληρώτρια συντονίστρια. Επισημαίνεται ότι κατά την ομιλία του ο Στ. Κασσελάκης ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος ότι στις 15 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον στρατό και συγκεκριμένα στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Σπάρτης.

Δύο κρίσιμοι πολιτικοί σταθμοί έρχονται την ερχόμενη εβδομάδα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την Τρίτη, στις 12 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με θέμα την ακρίβεια και το φορολογικό. 

Εκεί αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για δύο κομβικά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, πρόκειται για μια «ατζέντα» που θα έχει θετικό πρόσημο.

Δύο ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπει και επισήμως σε προεκλογική τροχιά ενόψει της 9ης Ιουνίου.

Ο Στ. Κασσελάκης θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλώντας τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να θέσουν εαυτούς αυτώ σε θέση εκλογικής μάχης. Μια πρώτη γεύση αναφορικά με το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δώσει ο Στ. Κασσελάκης ήδη από την εναρκτήρια ομιλία του κατά το 4ο Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της Ακροδεξιάς προκρίνοντας την ανάγκη ευρωπαϊκών συμμαχιών μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένεται να κάνει αναφορά στην ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης, με ασφαλείς, νόμιμες διόδους και υποχρεωτική αναλογική κατανομή των αιτούντων άσυλο στα 27 κράτη-μέλη, αλλά και στη θεσμοθέτηση ενιαίου τρόπου υπολογισμού του κατώτατου μισθού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Επιπλέον, πρόκειται να περιγράψει τις προϋποθέσεις για μια Ευρώπη:

  • Με στρατηγική αυτονομία
  • Δημοκρατική
  • Κοινωνική
  • Με αλληλεγγύη
  • Με μακρόπνοη στρατηγική διεύρυνσης

Οσον αφορά τις προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν εντός Απριλίου.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη