Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Όποια υποψηφιότητα κατατεθεί ως τις 24 Οκτωβρίου θα προωθηθεί στο Συνέδριο»


Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Συζητήθηκαν οργανωτικά κυρίως θέματα ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής που συνέρχεται το Σάββατο στις 11:00 στο ξενοδοχείο Wyndham. Επίσης συζητήθηκε το πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που ξεκινάει τη Δευτέρα καθώς και το Συνέδριο.

Στο κείμενο της εισήγησης της Π.Γ. στην Κεντρική Επιτροπή σύμφωνα με κομματικές πηγές θα επισημαίνεται ότι όποια υποψηφιότητα έχει κατατεθεί ως τις 24 Οκτωβρίου θα προωθηθεί προς έγκριση στο Συνέδριο. Η Π.Γ. δεν είδε υποψηφιότητα στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη που αναρτήθηκε, όταν κατατεθεί όμως θα γίνουν τα προβλεπόμενα με τη διαδικασία.

Τονίστηκε επίσης ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εγκύκλιοι από το Οργανωτικό Γραφείο, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Η Ολυμπία Τελιγιορίδου παραιτήθηκε από το Τριμελές Οργανωτικό Γραφείο διότι δεν ενημερώθηκε όπως υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, για την επιστολή του Οργανωτικού.

Με βάση κομματικές πηγές δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε λόγω της απόστασης και των δυσκολιών στην επικοινωνία. Μετά την Κ.Ε. θα γίνει αντικατάστασή της.

Νωρίτερα, η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας γιατί υπήρξε διαφωνία με το μέλος της τριμελούς Επιτροπής της ΚΟΕΣ, Παναγιώτα Μπελώνη σε συζήτηση που αφορούσε οργανωτικά ζητήματα. Όπως διευκρίνισε η ίδια στη συνέχεια αυτό έγινε γιατί αμφισβητήθηκαν όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ.

Π. Πολάκης: Καλώ τους συνυποψηφίους μου να καταθέσουν τα έγγραφα της υποψηφιότητάς τους

Ο Παύλος Πολάκης μετά την ολοκλήρωση της Π.Γ. έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ΕΡΤ:

«Τη διαπλοκή τη χτυπάει κανείς όταν παίρνει ξεκάθαρες θέσεις όπως να γίνει η Εθνική Τράπεζα δημόσια να ξαναγυρίσει η ΔΕΗ στο δημόσιο για να ρυθμίσει την αγορά του ρεύματος να ελέγξουμε το μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ για να ρυθμίσουμε την αγορά των καυσίμων, να ακυρώσουμε τη σημερινή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού στην Τέρνα έτσι τη χτυπά κανείς τη διαπλοκή και όχι με κουβέντες γενικές και αόριστες.

Δεύτερο θέλω να καλέσω όλους τους συνυποψηφίους μου τον Απόστολο Γκλέτσο, τον Νικόλα Φαραντούρη, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Στέφανο Κασσελάκη να καταθέσουν γρήγορα τις 30 υπογραφές και το πόθεν έσχες τους στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσουμε επίσης γρήγορα σε ένα debate μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων από το συνέδριο, αλλά και πιο πριν, αν υπάρξει μία συμφωνία γιατί όπως ξέρετε καταληκτική ημερομηνία για να κατατεθούν αυτά και να ανακηρυχθούν στο Συνέδριο είναι η 24η Οκτωβρίου.

Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μιας δημόσια αντιπαράθεση προγραμμάτων και θέσεων για αυτό και καλω τους 4 συνυποψήφιους, να το κάνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα

Και ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλο το δημοκρατικό κόσμο να ψηφίσει στις εκλογές και της πρώτης Κυριακής της 24ης Νοεμβρίου για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη