ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντεγκλήσεις στο δρόμο προς το Συνέδριο



Νέο γύρο αντεγκλήσεων έχει δημιουργήσει στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η συζήτηση που έχει ανοίξει με αφορμή δηλώσεις στελεχών που αφορούν το ενδεχόμενο αμφισβήτησης στο Συνέδριο, της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για την πρόταση μομφής.

Χ. Γιαννούλης: «Αν ακυρώσει το Συνέδριο την απόφαση της Κ.Ε. «κατεβαίνει» ο διακόπτης»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης στο Action24 απαντώντας στο ενδεχόμενο ακύρωσης της απόφασης της Κ.Ε. στο Συνέδριο είπε: «τίποτα από όσα περιγράφονται με δραματικό τρόπο περί πραξικοπήματος, εκτροπής, απαξίωσης της λαϊκής κυριαρχίας, δεν έχουν στοιχείο σοβαρότητας. 

Ακολουθούμε κανόνες οι οποίοι ψηφίστηκαν και ψηφίζονται εδώ και χρόνια από μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η καταστατική, συνταγματική μας χάρτα και οφείλουμε να τη σεβόμαστε».

«Εάν συμβεί αυτό που περιγράφεται» συνέχισε «δηλαδή ανακοινωθεί μια υποψηφιότητα που θα είναι και έμμεση παραδοχή, όσων αποφασίστηκαν στην Κεντρική Επιτροπή και μετά στο Συνέδριο πάει να ανατραπεί, θα σας το πω ευθέως, εκεί τελειώνει το πράγμα. 

Αν το Συνέδριο ακυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και δημιουργηθούν τέτοιοι συσχετισμοί, πιστεύω ότι "κατεβαίνει" ο διακόπτης. Και πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «Εκεί θα υπάρξει μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Ν. Κασιμάτη: «Απαράδεκτη δήλωση να μην ορέγονται κάποιοι black out στη Δημοκρατία»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη στο ΣΚΑΙ απάντησε ότι θεωρεί «Απαράδεκτη αυτή η δήλωση. Δυναμιτίζει τα πράγματα. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος. Η Κ.Ε. είναι ανώτερο όργανο δεν είναι ανώτατο» Και πρόσθεσε: 

«Πήρε μια απόφαση άρσης της εμπιστοσύνης». Η Νίνα Κασιμάτη άφησε αιχμές για τη διαδικασία που περιελάμβανε και τηλεφωνική ψηφοφορία και συνέχισε: «Ήρθη η εμπιστοσύνη της Κεντρικής Επιτροπής, άρα οδηγούμαστε σε Συνέδριο, από κει και πέρα το Συνέδριο, μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει και κάποιοι να μην ορέγονται να κάνουν black out στη Δημοκρατία». Σύμφωνα με τη Νίνα Κασιμάτη, αυτό σημαίνει ότι «δεν σεβόμαστε τη δημοκρατική πλειοψηφία, όποια και αν είναι αυτή».

«Όταν ακούγονται τέτοιες εκφράσεις πηγαίνουμε σε Συνέδριο και δεν έχουμε και τη συστολή να διατηρηθεί ένα κλίμα. Είναι δυνατόν; Πως θα έρθουν οι σύνεδροι τι θα κάνουν; Αν δεν αρέσει στον κ. Γιαννούλη θα κάνουμε μπλακ άουτ στη Δημοκρατία;»

«Στις εκλογές θα πάμε κανονικά, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει το Συνέδριο. Έπρεπε να είχαμε πάει από το Φεβρουάριο. Θα πάμε να λυθεί στη βάση. Αυτό δε σημαίνει ότι η Κ.Ε. που πήρε μια απόφαση είναι πάνω από το Συνέδριο.» «Πρέπει να απευθυνθούμε στη βάση για να δώσει καθαρή λύση».

Ωστόσο, ο Χρήστος Γιαννούλης επανήλθε σήμερα στο ΣΚΑΙ ρίχνοντας τους τόνους: «Δέχτηκα κατηγορίες επειδή είπα χωρίς υπεκφυγές την εκδοχή ενός σεναρίου που πολυσυζητιέται ότι θα πάμε στο συνέδριο και εκεί μπορεί και να τεθεί ένα ζήτημα αναδρομικό για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Είπα την άποψή μου ότι αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα έχουμε ζήσει» Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ό,τι λάθη και να έγιναν επουλώνονται με αξία τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα, και την ηρεμία».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη