Στέφανος Κασσελάκης: Στρέφεται στον κόσμο με το βλέμμα στο Συνέδριο και μετά στην κάλπη


Τη μάχη του Συνεδρίου προτίθεται να δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης και απευθύνει ευρύ κάλεσμα στον κόσμο εκτός ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει. Ο Στέφανος Κασσελάκης στρέφεται στους πολίτες και ζητά τη στήριξη τους για να «μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα» και να μην «αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη»

Παρά το γεγονός ότι πουθενά δε δηλώνει ο ίδιος, ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος αν και από το δικό του επιτελείο μεταφράζεται σε βίντεο κατάθεσης υποψηφιότητας.

Επιπλέον ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει οριστικά τέλος στα σχέδια για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα στις προοδευτικές συμμαχίες αφού το όραμά του είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ «αυτόνομος και αυτοδύναμος».

Τρία σημεία έχουν ιδιαίτερη σημασία από το βίντεο των 3.5 λεπτών. Πρώτο, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τους πολίτες να τον στηρίξουν επειδή δεν έχει κομματικό μηχανισμό. Δεύτερο κόβει τις γέφυρες συνεργασιών προκρίνοντας έναν αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ενώ και σε άλλο σημείο μιλώντας για τη μετά Μητσοτάκη εποχή σημειώνει ότι «ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής. Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση».

Υιοθετεί έτσι μια επιθετική στρατηγική αμφισβητώντας τις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής και υπονοώντας διαφθορά, αφού έχει στόχο του ένα «αδιάφθορο κόμμα», μια ιδιαίτερα βαριά κατηγορία που κατευθύνεται προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και τον Αλέξη Τσίπρα που είναι θεμελιωτής του τωρινού ΣΥΡΙΖΑ.


Τρίτο, δηλώνει έντονη αμφισβήτηση της εσωκομματικής λειτουργίας υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει «κομματικό μηχανισμό» και εκφράζει φόβους αποκλεισμού του με προφανή στόχο να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα αποδοχής του και απόρριψης όσων υποστηρίζουν την υπάρχουσα κομματική λειτουργία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα μια στροφή από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια. Και θέλοντας να είναι συνεπής με όσα ως τώρα έχει δηλώσει θέλει «να τα αλλάξει όλα». 

Να κρατήσουμε το γεγονός ότι δεν απευθύνεται στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντίθετα ζητά τη στήριξη του κόσμου εκτός ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους καλεί να γίνουν μέλη μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να τον στηρίξουν ουσιαστικά στο Συνέδριο. Με τον τρόπο αυτό μένει εντελώς ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και αμφισβήτησης τη απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής που αποφάσισε την καθαίρεση του. 

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη το βίντεο αυτό είναι βίντεο ανακοίνωσης υποψηφιότητας. Απαντούν έτσι και στην κριτική που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει, αν θα είναι υποψήφιος. Τονίζουν μάλιστα ότι ο ίδιος επέλεξε να είναι διαφορετικό το βίντεο θέλοντας να εστιάσει στην αδιαμεσολάβητη σχέση του με τους πολίτες. Κάτι άλλωστε που φαίνεται από τον τρόπο που επικοινωνεί εκ νέου τον εαυτό του στην αρχή του βίντεο. «Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα» το οποίο χωράει φυσικά παραπάνω από μία ερμηνείες.

«Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε κατάθεση υποψηφιότητας»

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση (3/10) αποφάσισε ότι δεν «είδε» βίντεο υποψηφιότητας ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα εντός των χρονικών ορίων που έχουν δοθεί, η υποψηφιότητά του θα προωθηθεί για έγκριση στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 1 – 3 Νοεμβρίου. Τα έγγραφα που απαιτούνται είναι οι 30 υπογραφές. Ένα προαπαιτούμενο που υπήρχε και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου καθώς και η κατάθεση, πόθεν έσχες το οποίο θα αναρτηθεί σε σχετική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στον isyriza.

Θ. Τζάκρη: Προσωπικό θετικό μήνυμα που απευθύνεται στο όλον του ΣΥΡΙΖΑ – Το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη θα κατατεθεί εντός της προθεσμίας

Η Θεοδώρα Τζάκρη σχολιάζοντας το βίντεο, την Πέμπτη το βράδυ, στο Kontra Channel υποστήριξε ότι το βίντεο στέλνει ένα «προσωπικό θετικό μήνυμα» και απευθύνεται στο «όλον του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Δεν απευθύνεται στους πολίτες ως αρχηγός μιας φράξιας που λέει καταψηφίστε τον τάδε ή τη δείνα και αυτό που επισήμανα είναι ότι ζητά συγγνώμη για την άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει η παράταξή μας που απέχει από τις προσδοκίες των πολιτών. Αυτό ενέχει στοιχεία αυτοκριτικής». Επίσης πρόσθεσε ότι «έχει έντονα αντιγραφειοκρατικά στοιχεία και μια χροιά αντιγραφειοκρατική, ως απότοκο αυτών που ο ίδιος έχει βιώσει από την κομματική γραφειοκρατία.

Έχει ένα μήνυμα πλατιάς απεύθυνσης σε ευρύτερα στρώματα κοινωνικά και επαγγελματικά, αυτό που παλιότερα θα λέγαμε ως τη συμμαχία των μη προνομιούχων. Έχει στοιχεία πατριωτικής αριστεράς και υπόσχεται ένα διαφορετικό Στέφανο Κασσελάκη πιο ώριμο, πιο αποφασισμένο, πιο ξεκάθαρο. Και αυτή είναι και η προσδοκία της κοινωνίας των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, από τον ίδιο».

«Για ομολογία τρόμου» έκανε λόγο η Θ. Τζάκρη σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά την ανάρτηση του «προαναγγελθέντος» όπως είπε βίντεο υποψηφιότητας. Ειδικότερα για το πόθεν έσχες πρόσθεσε ότι έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Το ίδιο θα προσκομιστεί και στην Π.Γ. στις προθεσμίες που βάζει η απόφαση της Κ.Ε. Ούτε ο κ. Φάμελλος, ούτε ο κ. Φαραντούρης κατέθεσαν πόθεν έσχες αλλά δεν είδαμε να αμφισβητούνται οι υποψηφιότητες τους. Όλα αυτά είναι αστειότητες».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη