Πούτιν: Στην αρχή της επιχείρησης ζητήσαμε από το Κίεβο να αποσυρθεί από το Ντονμπάς, αλλά αρνήθηκαν




Σε μια, κατά εκείνον, αποκάλυψη για να «δικαιολογήσει» τη γενίκευση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στις διάρκεια δηλώσεών του για την οικονομική κατάσταση στη χώρα.
«Θέλω να το πω αυτό για πρώτη φορά: στην αρχή της επιχείρησή μας στο Ντονμπάς, οι αρχές του Κιέβου, μέσω διαφόρων διαύλων, προκειμένου να αποφευχθεί η παράλογη αιματοχυσία, κλήθηκαν να μην εμπλακούν σε εχθροπραξίες, αλλά απλώς να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ντονμπάς. Δεν ήθελαν. Λοιπόν, αυτή ήταν η απόφασή τους», είπε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε: «Η επιχείρηση προχωρά καλά. Σε αυστηρή συμφωνία με τα προεγκεκριμένα σχέδια».

«Η παρουσία των στρατευμάτων μας κοντά στο Κίεβο, δεν σημαίνει πως θέλουμε να καταλάβουμε την Ουκρανία» συνέχισε ο Πούτιν.

Σχολιάζοντας τις δυτικές κυρώσεις, ο Πούτιν ανέφερε πως «η Δύση ενεργεί βάσει ενός μακρόχρονου σχεδιασμού, καθώς δεν θέλει μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία. Είναι προκαθορισμένες οι κινήσεις τους και θέλουν να «παγώσουν» τα αποθεματικά μας».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη