Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Γιατί καθυστερεί η υπόθεση - Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων




"Το πόρισμα απαιτεί πάρα πολύ καιρό" ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας Γρ.Λέων αναφορικά με τον θάνατο των τριών παιδιων στην Πάτρα.

"Αυτό που κάνουν τώρα οι τρεις συνάδελφοι ειναι κάτι που γίνεται σε πάρα πολλές υποθέσεις. Αρχικά τελειώνουν με μια έκθεση απο το νεκροτομείο και στη συνεχεια συνήθως οι συγγενεις προστρέχουν σε εμας με τον φάκελο να τους δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις κι αυτό γιατί πιθανώς μια αιτία θανάτου να μην λύνει όλα τα ερωτήματα" είπε και πρόσθεσε:

"Ειναι μια συνηθισμένη διαδικασία όχι βέβαια απο τους συναδέλφους του Δημοσίου γιατι ο ρόλος τους ειναι να καταγράφουν τα ευρήματα- και έχουν καταγραφεί σωστά ειδικά στο πρώτο παιδί και ουσιαστικά θα μελετήσουν αυτό που συνήθως κάνουν ανεξάρτητοι ιατροδικαστές, θα το κάνουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι και ουσιαστικά θα βγάλουν ένα πόρισμα που ελπίζουμε να εχει ξεκάθαρες απαντήσεις" συμπλήρωσε.

Κατα τον ίδιο, "το πόρισμα απαιτεί πάρα πολύ καιρό. Οι ιατροδικαστές δεν βλέπουν ξανά μόνο την έκθεση αλλά τον πλήρη ιατρικό φάκελο του πρώτου περιστατικού. Το πρώτο παιδί είχε νοσηλευτεί για βαριά νόσο, άρα έχει γίνει σειρά εξετάσεων και λάμβανε σημαντική θεραπεία και βρισκόταν υπο συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν μαζί με ότι άλλο υλικό υπάρχει. Όλα αυτά απαιτούν πάρα πολύ χρόνο. Δεν θέλουμε το γρήγορο αλλά το σωστό".

Για την Τζωρτζινα είπε οτι επίσης υπάρχει πλούσιος φάκελος καθώς ήταν ένα παιδί που μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία. "Το πλεονεκτημα ειναι οτι η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει κλείσει" είπε και ενώ χαρακτήρισε καθοριστικές τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις. Για το τρίτο παιδί είπε οτι "θα έχουμε ένα ασφαλές ελπίζω συμπέρασμα".

Ως ιατροδικαστές ο στόχος είναι να αποδοθεί η αλήθεια και να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Αναφορικά με την πορεία των ερευνών γύρω απο το το θέμα ύπε οτι "υπάρχουν δύο έρευνες σε εξέλιξη : η πρώτη ειναι η ιατροδικαστική και η δεύτερη ειναι η έρευνα της αστυνομίας.. Βάσει των ευρημάτων μας θα δώσουμε ακριβή αιτία θανάτου και κάποιους πιθανούς μηχανισμούς. Αυτό θα συνδυαστεί με την αστυνομική έρευνα και είμαι αισιόδοξος θα δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις" είπε και επανέλαβε οτι "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, δεν διερευνούμε απλό παθολογικό πρόβλημα".

Γιατί η Ρούλα Πισπιρίγκου «πολιορκεί» μάρτυρα που μίλησε


Εφιάλτης για μία εκ των βασικών μαρτύρων, η οποία μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και μάλιστα δύο φορές, έχει γίνει -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος»- η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τα τηλεφωνήματα που δέχεται η συγκεκριμένη μάρτυρας είναι «απανωτά», γίνονται ακόμη και τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ η γυναίκα αποφάσισε χθες το πρωί και διεμήνυσε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός της, ότι η μόνη λύση είναι να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πρόκειται για γυναίκα την οποία γνωρίζει καλά η Ρούλα Πισπιρίγκου και μάλιστα κατάφερε να την αναγνωρίσει παρά την αλλοίωση της φωνής που έγινε από την εκπομπή. Προφανώς την αναγνώρισε και από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα και τα οποία σχετίζονται με την ιστορία. Τα οποία προφανώς ήξερε η μητέρα. Ουδείς ωστόσο μπορεί να πει αν η ενόχληση της μάνας προέκυψε από το περιεχόμενο της μαρτυρίας της ή επειδή απλά βγήκε και μίλησε, γενικά..!

Από την πλευρά τους, πρόσωπα από το ευρύτερο περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου διαψεύδουν κατηγορηματικά όσα αναφέρει η γυναίκα.

«Αυτό είναι ψέμα 100% και δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν, που έχει βγει να μιλήσει για την υπόθεση. Όλοι θα κριθούν γι’ αυτά που λένε ή διαδίδουν ασύστολα», σχολιάσαν στο pelop.gr

Είναι πλέον σαφές ότι η μητέρα παρακολουθεί τα πάντα και προσπαθεί προφανώς με τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων να μην «ξεφύγει» το παραμικρό! Δεν είναι τυχαίο πως προ ημερών αλλά και το Σάββατο δήλωνε «ενεργή» σε συζήτηση που γινόταν στα social media για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ομως δεν παρενέβη.

Το πόρισμα

Στο μεταξύ, η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών κοριτσιών από τις διωκτικές και κυρίως τις ιατροδικαστικές αρχές, προχωρούν, με σχετικά αργούς ρυθμούς.

Οπως φαίνεται, έχουν ολοκληρωθεί οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας και μένουν οι διασταυρώσεις και συγκρίσεις με άλλα στοιχεία.

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι η αλήθεια θα φανεί, μετά την εξονυχιστική ανάλυση των δεδομένων, που έγιναν με νέες σύγχρονες μεθόδους.

Στο μεταξύ εκκρεμεί το πόρισμα της Ατυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών που έχει συσταθεί για τους θανάτους και των τριών παιδιών. Διαρροές πως καταλήγουν στο ότι στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις οι θάνατοι δεν οφείλονται σε προϋπάρχουσες παθήσεις ή γενετικό αίτιο, αλλά προκλήθηκαν από μη αιτιολογημένη παθολογικά έλλειψη οξυγόνου, δεν επιβεβαιώνονται, αλλά αντιθέτως λέγεται πως ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα!

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη