ΗΠΑ: Ελεύθερος αφέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ - Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει


Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόνταλντ Τραμπ, αφότου νωρίτερα συνελήφθη, ευρισκόμενος ενώπιον του δικαστηρίου στο Μαϊάμι, αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για παράνομη διατήρηση διαβασθμισμέων πληροφοριών, με μερικές εξ αυτών να αφορούν μυστικά για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Ο δικαστής απεφάνθη, ωστόσο, ότι ο Τραμπ δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποχώρησε εν μέσω επευφημιών από τους υποστηρικτές του που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο
.



Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Σε αυτά, περιλαμβάνοται αρκετά σχετιζόμενα με:
  • Πυρηνικά όπλα
  • Στρατιωτικά σχέδια
  • Μυστικά συμμαχικών χωρών

Ειδικότερα, ανάμεσα στις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται περιλαμβάνονται:
  • Συνωμοσία
  • Παρεμπόδιση δικαιοσύνης
  • Κατοχή απόρρητων εγγράφων

Δήλωσε αθώος και επιτέθηκε στον Μπάιντεν

Όπως αναμενόταν, ο Τραμπ δήλωσε αθώος στη διάρκεια της δίκης σε βάρος του.

Σύμφωνα με το CNNi, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου απολογήθηκε για τις ποινικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. Η τυπική διαδικασία κράτησής του διήρκεσε 10 λεπτά.


Αφότου έφτασε στο δικαστήριο του Μαϊάμι και προτού του απαγγελθούν οι καταγγελίες, ο Τραμπ συνελήφθη όπως προβλέπει η διαδικασία. Ακόμη, ακολουθώντας τη διαδικασία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα πριν από την ακροαματική διαδικασία.

Η απαγγελία κατηγοριών έγινε χωρίς την παρουσία καμερών.


Μέσω του ιστότοπου Truth Social, ο τέως Αμερικανός πρόεδρος έγραψε για τη σύλληψή του: «Μία από τις πιο θλιβερές μέρες της ιστορίας της χώρας μας. Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή».

Σε άλλο ποστάρισμα, έγραψε: «Στον δρόμο για το δικαστήριο. Κυνήγι μαγισσών! Κάντε την Αμερική ξανά σπουδαία».

Σε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο του Μαϊάμι, μία από τους δικηγόρους του, η Αλίνα Χάμπα, επέκρινε το σύστημα δικαιοσύνης και το χλεύασε λέγοντας «έχουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης που κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Σήμερα δεν πρόκειται για τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν πρόκειται για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Δεν πρόκειται για εκλογές του 2024. Πρόκειται για την καταστροφή των μακροχρόνιων αμερικανικών αρχών που ξεχώρισαν αυτή τη χώρα για τόσο καιρό».

Η Χαμπα συνέκρινε το κατηγορητήριο του Τραμπ με «το είδος των πραγμάτων που βλέπετε στις δικτατορίες». «Αυτό που γίνεται στον πρόεδρο Τραμπ πρέπει να τρομοκρατεί όλους τους πολίτες αυτής της χώρας», είπε η Χάμπα. «Αυτή δεν είναι η Αμερική μας».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη