Αποκλημάκώνεται σταδιακά η ένταση Wagner-Μόσχας- Συνομιλίες μεταξύ Λουκασένκο- Πρισκόζιν- Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις


Αποκλιμακώνεται σταδιακά η ένταση ανάμεσα στην μισθοφορικής οργάνωσης Wagner και τον προέδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μεσολαβητής για την επίτευξη συμφωνίας που να αποκλιμακώνει την ένταση φέρεται να μπήκε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Νωρίτερα, η Ρωσία βρισκόταν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου με τον αρχηγό της Wagner Γιεβγκιένι Πρισκόζιν να απειλεί την Μόσχα ακόμα και με πραξικόπημα και τον πρόεδρο Πούτιν να μιλάει για πισώπλατη μαχαιριά και να απαντά σκληρά προς την στρατιωτική οργάνωση.  

Διαβάστε επίσης:


Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις:


Κάπου εδώ η live ενημέρωση για τα σοβαρά γεγονότα στη Ρωσία έφτασε στο τέλος της. Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Μείνετε συντονισμένοι στο Αντικειμενικότητα.

Χάρτης της επίμαχης περιοχής. Με κίτρινο χρώμα οι περιοχές που πήραν αντιτρομιοκρατικά μέτρα κατά την επέλαση της Wagner



Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων μέσων, αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο ρωσικό στράτευμα. Ηταν ένα από τα ανταλλάγματα που ζήτησε για να σταματήσει η Wagner.
Η δήλωση του Πριγκόζιν

«Κάναμε από τις 23 Ιουνίου την πορεία δικαιοσύνης. Σε μία μέρα φτάσαμε 200 χλμ από τη Μόσχα. Σ' αυτό το διάστημα δεν χύσαμε ούτε μία σταγόνα αίμα των μαχητών μας. Τώρα όμως έφτασε η ώρα που μπορεί να χυθεί αίμα.Συνειδητοποιώντας ότι αίμα θα χυθεί σε μία από τις δύο πλευρές παίρνουμε την αντίπαλη κατεύθυνση προς το πεδίο σύμφωνα με το σχέδιο».

Το μήνυμα της Wagner με το οποίο γνωστοποιεί ότι αποδέχεται την πρόταση του Λουκασένκο.
 

Tην αρχική συμφωνία με τον Λουκασένκο επιβεβαίωσε και η Wagner με ανάρτησή της στο Telegram.



Προσχέδιο λύσης

O υπηρεσία τύπου της προεδρίας της Λευκορωσίας τονίζει ότι υπάρχει ένα προσχέδιο αποδεκτής λύσης με εγγυήσεις ασφαλείας για τη Wagner.



Η εξέλιξη με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.
Ο Λουκασένκο τόνισε ότι ο Πριγκόζιν συμφώνησε να σταματήσει τις κινήσεις του


Ζελένσκι: Ο Πούτιν δεν είναι πια στη Μόσχα



Ο Λουκασένκο τόνισε ότι ο Πριγκόζιν συμφώνησε να σταματήσει τις κινήσεις του

Ο Λουκασένκο αναλαμβάνει ρόλο διαπραγματευτή με τον Πριγκόζιν με τη σύμφωνη γνώμη του Πούτιν για να υπάρξει αποκλιμάκωση

Προσέχουν τα ανατολικά τους σύνορα Πολωνία και Λιθουανία

Η Λιθουανία και η Πολωνία συμφώνησαν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα ανατολικά τους σύνορα λόγω της κατάστασης στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι.

Μεντβέντεφ: Είναι ο πρώτος Ρώσος πολιτικός που κάνει λόγο για υποκινούμενη προσπάθεια πραξικοπήματος στη χώρα.

Ειρωνείες του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ειρωνεύτηκε σήμερα τους Ρώσους στρατιώτες, καλώντας τους να μην πολεμούν πλέον στην Ουκρανία αλλά να διαλέξουν στρατόπεδο στη σύγκρουση ανάμεσα στη Βάγκνερ και τον ρωσικό στρατό.

"Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας διερωτάται γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες είναι ακόμη στα λασπωμένα χαρακώματά τους, αντί να προστρέξουν σε βοήθεια των συντρόφων τους, είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά της σύγκρουσης. Θα ήταν πιο ασφαλές γι΄αυτούς παρά να αντιμετωπίσουν τον ουκρανικό στρατό", ανέφερε το υπουργείο στο Twiiter.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχός της Μόσχας καλέι τους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους ενώ φέρεται να δήλωσε σε ξένα μέσα ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή.

Πληροφορία Reuters: 5000 μαχητές της Wagner πλησιάζουν στη Μόσχα

Πληροφορία: Έκτακτη σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για την κατάσταση στη Μόσχα υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν


Πληροφορίες για μεταφορά πυραύλων S-400 στη Μόσχα




Εγκαταλείπουν τη Μόσχα πολιτικοί και ολιγάρχες

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Vazhniye Istorii (Σημαντικές Ιστορίες), πολιτικοί και ολιγάρχες φεύγουν από τη Μόσχα με ιδιωτικά αεροπλάνα. Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος τύπου Bombardier BD-700 του στενού συνεργάτη του Πούτιν, Αρκάντι Ρότενμπεργκ, απογειώθηκε από τη Μόσχα στις 11:30 τοπική ώρα και προσγειώθηκε στο Μπακού, ανέφερε το κανάλι Telegram. Επιπλέον, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντένις Μαντούροφ φέρεται να αναχώρησε από τη Μόσχα και το αεροπλάνο του να προσγειώθηκε στην Τουρκία.



Πληροφορία: Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ακούγονται πυροβολισμοί στα νότια του Ροστόφ



Πληροφορία: Μεταφέρονται από αέρος στρατεύματα στη Μόσχα


Οι αριθμοί

H Wagner και ο Πριγκόζιν φαίνεται ότι έχει στη διάθεσή του περίπου 25.000 άνδρες. Ο ρωσικός στρατός διαθέτει 800.000 μαχητές ενώ άλλοι 250.000 βρίσκονται σε 250.000 βρίσκονται σε εφεδρία.



Οι Τσετσένοι του Καντίροφ φαίνεται ότι έφτασαν στο Ροστόφ



Φαίνεται ότι τα στρατεύματα της Wagner κινούνται βορείως του Λιπέτσκ με κατεύθυνση τη Μόσχας. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να παρενοχλούνται από ρωσικά στρατεύματα.

Ρωσικά άρματα και στρατιωτικά οχήματα έξω από το Κρεμλίνο




Αργία η Δευτέρα στη ΜόσχαΟ δήμαρχος της Μόσχας τόνισε ότι η Δευτέρα στη Μόσχα θα είναι μη εργάσιμη μέρα

Στρατιώτης της Wagner στην οροφή της έδρας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στο Ροστόφ

H περιοχή του Λιπέτσκ απέχει περίπου 360 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.




Ένας τραυματίας από αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στο Βορονέζ

Ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-8 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή Βορονέζ και ένα άτομο τραυματίστηκε. Το RIA επικαλέστηκε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δεν αποκάλυψε αν το ελικόπτερο ήταν ένα από αυτά που φαίνεται να εμπλέκονται σε επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων της Βάγκνερ στα περίχωρα της πόλης.

Προειδοποιήσεις του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τη Δύση



Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι προειδοποίησε τις δυτικές χώρες να χρησιμοποιούν την ανταρσία της οργάνωσης Βάγκνερ "για να επιτύχουν τους ρωσοφοβικούς τους στόχους".
Η στιγμή της ρωσικής επίθεσης στο κονβόι της Βάγκνερ στον αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Βορονέζ.



O Πριγκόζιν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι σε επιδρομή σε γραφεία του από τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

ΥΠΕΞ: Σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Ρωσία

To υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Ρωσική Ομοσπονδία λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για τις εκεί εξελίξεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από πυρομαχικά που προσγειώθηκαν στο Βορονέζ


Ένα πυρομαχικό που προσγειώθηκε στη νοτιοδυτική ρωσική πόλη Βορονέζ κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης που φαίνεται να ήταν μεταξύ μονάδων του Βάγκνερ και των ρωσικών δυνάμεων προκάλεσε ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Ολιγάρχες και αξιωματούχοι εγκαταλείπουν τη Μόσχα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης



Ορισμένοι ολιγάρχες και αξιωματούχοι φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη Μόσχα, αναφέρει το IStories, επικαλούμενο στοιχεία του FlightRadar.


Μεταξύ αυτών είναι ο δισεκατομμυριούχος Αρκάντι Ρότενμπεργκ (το αεροπλάνο του προσγειώθηκε στο Μπακού), ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντένις Μαντούροφ (προσγειώθηκε στο Νταλαμάν της Τουρκίας), ο πρώην πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Βλαντιμιρ Ποτάνιν (Σταμπούλ) και ο Ρώσος αξιωματούχος Μπόρις Κοβαλτσουκ (Αγία Πετρούπολη).




Αμέσως μετά, δημοσιεύθηκε μια ανάρτηση στο επίσημο κανάλι Telegram του Ρότενμπεργκ, η οποία έλεγε ότι ο επιχειρηματίας βρισκόταν ακόμη στη Ρωσία.




Εν τω μεταξύ, στην Αγία Πετρούπολη οι υπάλληλοι των διωκτικών αρχών σφράγισαν το αεροπλάνο και το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε προσωπικά ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και τα οποία βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Πούλκοβο, αναφέρει η Fontanka.




Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη, και το αεροπλάνο του χάθηκε από τα ραντάρ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέκσοφ διαψεύδει ότι ο Πούτιν είχε φύγει από τη Μόσχα.


Γερμανία: Το Βερολίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία

«Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία από χθες το απόγευμα και βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ με ανάρτησή της στο Twitter και τόνισε ότι οι Γερμανοί υπήκοοι στη Ρωσία «θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούν τις επικαιροποιημένες οδηγίες μας» για τις μετακινήσεις και την ασφάλειά τους. Στο υπουργείο Εξωτερικών συνεδριάζει η ομάδα διαχείρισης κρίσεων, υπό τον υφυπουργό Αντρέας Μιχαέλις.

Προηγουμένως το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συνιστάται στους Γερμανούς να αποφεύγουν το Ροστόφ και τα περίχωρά του και, όσοι βρίσκονται στη Μόσχα, να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης και τις περιοχές στρατιωτικών εγκαταστάσεων και να ακολουθούν τις οδηγίες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.



Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος υπέρ του Πούτιν.

Στρατιώτες της Wagner στο Ροστόφ



Η Λετονία κλείνει τα σύνορα της με την Ρωσία και απαγορεύει την είσοδο σε Ρώσους πολίτες.

Αναφορές για επέλαση της Βάγκνερ προς εγκαταστάσεις με πυρηνικά όπλα

Σύμφωνα με το ουκρανικό μέσο «Slava Ukraini», γίνονται αναφορές για επέλαση της Βάγκνερ προς εγκαταστάσεις με πυρηνικά όπλα.




Εκκενώνονται κτίρια στη Μόσχα κοντά στο Κρεμλίνο σύμφωνα με το BBC

Τι είπε ο Ερντογάν στον Πούτιν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ τον παρότρυνε να δράσει με κοινή λογική, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία, μετά την εκδήλωση μιας ανταρσίας από τη μισθοφορική εταιρία Βάγκνερ στη διάρκεια της νύχτας.


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα τελευταία γεγονότα στη Ρωσία, με τον Ερντογάν να δηλώνει στον Πούτιν, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ότι της αναλογεί για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

O,τι έχει γίνει μέχρι τώρα από ένα video του Guardian







Ιράν: Υπέρ του νόμου και της τάξης στη Ρωσία

Το Ιράν υποστηρίζει την τήρηση των νόμου και της τάξης στη Ρωσική Ομοσπονδία και θεωρεί ότι τα τελευταία γεγονότα αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας. 

Τα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν την παραπάνω δήλωση, επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

«Η ένοπλη ανταρσία στην Ρωσία αποτελεί μια ''ευκαιρία για την Ουκρανία'' δηλώνει η υφυπουργός Άμυνας»


Η Ρωσία ξεκίνησε μια διαδικασία που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή της με το να εισβάλλει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, για την οποία, η ανταρσία της Wagner αποτελεί μια «ευκαιρία» για τη χώρα της.

«Μας πολεμούν αλλά αυτοκαταστρέφονται», τόνισε η Μαλιάρ με ανάρτηση στο Telegram. «Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Ένα παράθυρο ευκαιρίας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουκρανία συνεχίζει να εργάζεται για τη «νίκη».


Τass: Η Ρωσία υπόσχεται αμνηστία στα μέλη της Wagner αν παραδοθούν.

Πώς επηρεάζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία από τις εξελίξεις;

Η εξέγερση σηματοδοτεί την πιο σοβαρή πρόκληση για την μακρόχρονη διακυβέρνηση του Πούτιν και την πιο σοβαρή κρίση ασφαλείας της Ρωσίας από τότε που ανέβηκε στην εξουσία στα τέλη του 1999. 

Θα αποσπάσει την προσοχή και τους πόρους μακριά από τα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, σε μια εποχή που το Κίεβο βρίσκεται στη μέση μιας αντεπίθεσης για την ανάκτηση εδαφών. Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε ότι “παρακολουθεί” τις εσωτερικές διαμάχες μεταξύ του Πριγκόζιν και του Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι ο στρατός του Κιέβου εκμεταλλεύεται τη στιγμή για να συγκεντρώσει τα στρατεύματά του “για επιθετικές ενέργειες” κοντά στο Μπαχμούτ. 

Η σημασία της ανταρσίας δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους παγκόσμιους ηγέτες, με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Γερμανίας να δηλώνουν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Από τις προετοιμασίες των ρωσικών δυνάμεων στη Μόσχα

Οι δυνάμεις της Wagner φέρεται να κατευθύνονται στο Λίπετσκ

ΥΠΕΞ: Η πρώτη αντίδραση για τις εξελίξεις στη Ρωσία


Τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στη Ρωσία, μετά την ανταρσία της Wagner, παρακολουθεί στενά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Ρωσική Ομοσπονδία λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για τις εκεί εξελίξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.


Οι εξελίξεις στη Ρωσία τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου με δημοσιογράφους.


Άρμα της Βάγκνερ με το όνομα Σιβηρία



Δυνάμεις της Wagner στο Ροστόφ



Μακριά από την Μόσχα το αεροπλάνο του Πούτιν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προεδρικό αεροπλάνο βρίσκεται πια μακριά από τη Μόσχα. Ο Πούτιν, κατά την επίσημη ενημέρωση, εξακολουθεί να παραμένει στο Κρεμλίνο

Στο πλευρό της Ρωσίας παραμένει η Λευκορωσία σύμφωνα με το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας.

Τριάντα ημέρες φυλακή σε όποιον παραβιάζει τον στρατιωτικό νόμο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο που επιτρέπει την φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο σε μέρη όπου αυτός έχει επιβληθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.


O ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα

Υπάρχει ηρεμία στους δρόμους. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη συγκέντρωσης δυνάμεων ασφαλείας. Αλλά τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. Ο Πούτιν έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λύσει άμεσα.

Eπιβεβαιώνει ο Καντίροφ

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι στέλνει τους άνδρες του σε «περιοχές έντασης», καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την οργάνωση Wagner, κυρίως στο Ροστόφ, στην νότια Ρωσία.


Tweet του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικού Αντονι Μπλίνκεν: "Είμαστε πάντα σε επικοινωνία με τους συμμάχους μας για την κατάσταση στη Ρωσία"



Ο κυβερνήτης της περιοχής στην οποία ανήκει η πόλη Λιπέτσκ έδωσε οδηγία στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι νεωτέρας


Αψιμαχίες πολιτών στο Ροστόφ το απόγευμα του Σαββάτου

Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.



Spiegel: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για πτήσεις από Μόσχα προς τις άλλες μεγάλες ρωσικές πόλεις



H απόσταση μεταξύ Ροστόφ και Μόσχας είναι 958 χιλιόμετρα



Η κατάσταση στο χάρτη. Στο κάτω άκρο το Ροστόφ, στο πάνω η Μόσχα.



Αρχηγός ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας: Απέτυχε η απόπειρα πυροδότησης εμφυλίου

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, SVR, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι αυτό που χαρακτήρισε ως μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και πυροδότησης ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου απέτυχε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.



Πριγκόζιν: Οι μαχητές μας δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του στρατού στο Ροστόφ.


Οι πιστοί στον Πούτιν Τσετσένοι κατευθύνονται προς το Ροστόφ

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη στρατιώτες στη Μόσχα, συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική άκρη της ρωσικής πρωτεύουσας


Στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Ρωσία μετά την ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας της Wagner.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη