Επικοινωνία Φάμελλου- Κικίλια για τις φωτιές- Τα μηνύματα των υπόλοιπων κομμάτων


Επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, είχε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Κορινθία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος «ζήτησε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και τόνισε τη στήριξή του σε όσους και όσες επιχειρούν στο πεδίο, συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης και υποστηρίζουν τους πολίτες», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή και εξέφρασε τη στήριξη του στο έργο του Δήμου και στους εθελοντές.

«Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, βρίσκεται από νωρίς στο σημείο της πυρκαγιάς στο Νέο Κουβαρά και είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, το δήμαρχο, στελέχη πολιτικής προστασίας και τους πολίτες.

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε Κορινθία και Βοιωτία, βρίσκονται επίσης σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τις δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα. Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή προέχει το έργο της πυρόσβεσης, η ασφάλεια των πολιτών και όσων επιχειρούν στην πυρόσβεση, αλλά και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών», τονίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανδρουλάκης: «Αυτή τη στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών, όπου μαίνεται η φωτιά, ενώ τόνισε πως "αυτή τη στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή".

Αναλυτικά η ανάρτηση Ανδρουλάκη:

"Η σκέψη μας είναι κοντά στους κατοίκους στη νοτιοανατολική Αττική, στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια, που δοκιμάζονται και παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους, καθώς και σε πυροσβέστες και εθελοντές, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Αυτή τη στιγμή πρωτεύει η ανθρώπινη ζωή και εύχομαι σύντομα να ελεγχθούν οι πυρκαγιές"

.


Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σωθούν ζωές, περιουσίες και φυσικός πλούτος»


«Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, τα στελέχη του, οι Οργανώσεις του και βουλευτές του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στα πύρινα μέτωπα, δίνοντας τη μάχη στο πλευρό των κατοίκων σε Ανατολική και Δυτική Αττική, στο Λουτράκι, στη Βοιωτία, παντού όπου μαίνονται μεγάλες πυρκαγιές καταστρέφοντας σπίτια, περιουσίες και δασώδεις περιοχές» αναφέρει σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και τονίζει:

«Εδώ και τώρα να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να σωθούν ζωές, περιουσίες και φυσικός πλούτος».

Προσθέτει ότι το ΚΚΕ «έγκαιρα, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, όπως και μόλις πριν λίγες μέρες, κατέθεσε Ερωτήσεις προς την κυβέρνηση, ζητώντας να ληφθούν έκτακτα μια σειρά αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας μας» και καταλήγοντας σημειώνει:

«Αν και βρισκόμαστε στη μέση σχεδόν της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμα χρονιά τον ίδιο αποτυχημένο και καταστρεπτικό για τα δάση και το περιβάλλον σχεδιασμό».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη