Συντριβή Canadair: Κηδεύεται ο Χρήστος Μουλάς στα Χανιά - Σε κλίμα οδύνης το "τελευταίο αντίο"




Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι από την Πολεμική Αεροπορία αποχαιρετούν σήμερα, Παρασκευή (28/7) τον Σμηναγό, Χρήστο Μουλά, που σκοτώθηκε την ώρα που επιχειρούσε στις φωτιές στην Κάρυστο, όταν συνετρίβη το πυροσβεστικό Canadair που οδηγούσε, το μεσημέρι της Τρίτης (25/7).

Η κηδεία είναι προγραμματισμένη για τις 11:00, στη γενέτειρά του, το Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, όπου μεγάλωσε και ζουν οι γονείς και η αδελφή του. Στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, αναμένεται να παραβρεθεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται, πως λίγο μετά τις 9:00 το πρωί έφτασε στον Ιερό Ναό η σορός του 34χρονου Σμηναγού, με άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας να αποδίδει τιμές ενώ το ξίφος και το καπέλο του κρατούσε κάποιος από τη μονάδα του. Πλήθος κόσμου βρίσκεται ήδη στην εκκλησία για να τον αποχαιρετήσει.



Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία.

Όπως μεταδίδει η "Νέα Κρήτη", έξω από τον Ιερό Ναό διακρίνονται στεφάνια προς τιμήν του 34χρονου πιλότου, μεταξύ άλλων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, τον υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό ΓΕΑ, τη βουλεύτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και άλλων.

Φωτογραφίες από την κηδεία του 34χρονου Σμηναγού

Στην κηδεία, εκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσαν το παρών η βουλεύτρια Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκανάκης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο ναύαρχος εν απποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, επίτημος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και εκπρόσωποι της Αστυνομία και των Ενοπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, εκφωνήθηκαν έξι επικήδειοι.
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έφτασε στον Ιερό Ναό κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, λίγο πριν τις 11:00. Κατά την άφιξη της, κάποιος από το πλήθος φώναξε "Όχι άλλες θυσίες. Φτάνουν πια".






Η Βουλή υιοθετεί το παιδί του

Παρούσα στην πρωινή νεκρώσιμη ακολουθία ήταν και η σύντροφος του κυβερνήτη, η οποία διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της και, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κατόπιν σύστασης του γιατρού της, αποχώρησε πριν την έναρξη της κηδείας.

Όπως ανακοίνωσε χτες, Πέμπτη (27/7), ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, η Βουλή θα υιοθετήσει το παιδί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζεται από το 1998, για παιδιά υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πυροσβεστικό Σώμα, που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. 

Όπως προβλέπεται, θα χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση προς τη σύζυγο και μητέρα του παιδιού, που παρεμπιπτόντως υπηρετεί και αυτή την Πολεμική Αεροπορία, μέχρι το παιδί να φτάσει στο 18ο έτος της ηλικίας του, και αν σπουδάσει, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους.

Απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός Αντιπτεράρχου στους δύο πιλότους

Μετά την τιμητική τελετή για τους δύο πιλότους του πυροσβεστικού Canadair που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στην Κάρυστο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το πρωί της Πέμπτης (27/7), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε δηλώσεις.

Όπως έκανε γνωστό, απονεμήθηκε στους δύο πεσόντες πιλότους, Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, ο βαθμός του Αντιπτέραρχου, με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σημειώνεται ότι στην τελετή έγινε τιμητική έπαρση της ελληνικής σημαίας, η οποία κυματίζει μεσίστια από χτες, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους, που έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ ο στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα, αποχαιρετώντας τους δύο ήρωες πιλότους.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης