Συντριβή Canadair: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους- Την παρασκευή η κηδεία του Κυβερνήτη




Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η χώρα από τον άδικο θάνατο των δύο νεαρών πιλότων κατά τη συντριβή του πυροσβεστικού Canadair στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης (25/7).

Σήμερα, στις 17:00, συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο συγκυβερνήτη του μοιραίου Canadair, ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς.

Μάλιστα, στην κηδεία αναμένεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως η κηδεία του κυβερνήτη του Canadair, σμηναγού Χρήστου Μουλά θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Γεννήθηκε στο Κιλκίς, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη

Ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης είχε καταγωγή από το Κιλκίς αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 16ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Ξηροκρήνης και το τελευταίο διάστημα έμενε στην Αθήνα λόγω του επαγγέλματός του. Στο προφίλ του στο Facebook, αναρτούσε συχνά φωτογραφίες από ταξίδια με τους φίλους του, ενώ δεν λείπουν και οι εικόνες με αεροπλάνα.

Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του, στην οικία της οικογένειας έσπευσαν συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής.

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κάρυστο εξέδωσε ο δήμαρχος Κιλκίς, ενώ αντιπροσωπεία του δήμου θα παραστεί στην κηδεία.

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα:


"Πάνδημη είναι η θλίψη για τη βαριά απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που ρίχθηκαν με αυταπάρνηση στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου και έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια της Πατρίδας μας, τη ζωή και την προστασία των συμπολιτών μας.

Σφίγγεται η καρδιά μας για τον χαμό δύο νέων ανθρώπων, του κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροσκάφους και του καταγόμενου από το Παλαιό Αγιονέρι ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη και η θυσία τους μας καταθλίβει και μας συγκινεί.

Δοξασμένοι και Αθάνατοι στη μνήμη μας!

Στις οικογένειες και στους οικείους των ηρώων της Πολεμικής μας Αεροπορίας εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της Πολεμικής Αεροπορίας με τις σημαίες στο Δημαρχείο να κυματίζουν μεσίστιες. Ακυρώνονται, επίσης, λόγω πένθους, όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου στο Νέο Αγιονέρι και οι προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου και του Περιφερειακού Δημοτικού Κινηματογράφου σε Γαλλικό και Πλαγιά.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του 27χρονου πιλότου Περικλή Στεφανίδη που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου».

«Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό»

Τα τελευταία τους λόγια συγκλονίζουν, καθώς μόλις δέκα λεπτά πριν την τελευταία, μοιραία πτήση, σε επικοινωνία που είχαν με πυροσβέστη τού είπαν πως αυτός ο ανεφοδιασμός θα ήταν ο τελευταίος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN ο πυροσβέστης μετέφερε όσα του είπαν οι δύο πιλότοι. "Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. 'Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε'. Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε", είπε χαρακτηριστικά.

Σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, είπε στη συνέχεια σε κατάσταση σοκ, ότι "δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε".

Την Παρασκευή η κηδεία του 34χρονου Χρήστου Μουλά

Την Παρασκευή 28/07 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του κυβερνήτη του Canadair και σμηναγού, Χρήστου Μουλά, στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων,

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα τον αποχαιρετήσουν, στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, στον τόπο που πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια.


Ο 34χρονος είχε περάσει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στα Χανιά, με τους γονείς του να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή του Αποκόρωνα. Στη συνέχεια, εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και επέλεξε την πυρόσβεση με τα Canadair.

Η προσωπική του σελίδα του στο Facebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα αποχαιρετισμού, με εκατοντάδες συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του να εκφράζουν την οδύνη τους.



"Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας. Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα" αναφέρεται ενδεικτικά σε ένα από αυτά.


Η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του


Η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του 34χρονου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του άτυχου κυβερνήτη είναι 3 μηνών έγκυος.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη