Ρόδος: Καίγονται σπίτια στο χωριό Λάερμα – Σε ασφαλείς χώρους οι απεγκλωβισθέντες


Παραδομένη στις φλόγες για 5η μέρα είναι η Ρόδος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάση κινείται εκτός ελέγχου σε πολλά μέτωπα χιλιομέτρων. Η φωτιά μπήκε στο χωριό Λάερμα όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι καίγονται σπίτια αλλά και μία εκκλησία.

Χωριά εκκενώθηκαν και νωρίτερα, το ίδιο και ξενοδοχειακές μονάδες που παραδόθηκαν στη φωτιά, με τους τουρίστες να φυγαδεύονται εγκαίρως. Αρκετό κόσμο απεγκλώβισε το Λιμενικό από θαλάσσης στις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδος, ενώ για το λόγο αυτό επιτάχθηκαν τουριστικά σκάφη. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, έχουν απομακρυνθεί δια θαλάσσης περίπου 2.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι τουρίστες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.



Αγωνιώδεις αναρτήσεις τουριστών - «Προσευχόμαστε για να σωθούμε»





Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται εκκενώσεις δια θαλάσσης με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκατοντάδες άτομα που έχουν απομακρυνθεί με σκάφη από τις παραλίες.


Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν 3 πλοία του Λιμενικού Σώματος, πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη, 2 σκάφη του στρατού ξηράς, ενώ σπεύδει και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εκκενώσεις πραγματοποιούνται από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.



Κατά πληροφορίες, από τις περιοχές όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία έχουν απεγκλωβιστεί περί τα 1.000 άτομα.

Την ίδια ώρα, τα social media κατακλύζονται από αναρτήσεις τουριστών, οι οποίοι απομακρύνονται τρομοκρατημένοι από το σημείο της φωτιάς.

Ακολουθούν σχετικές αναρτήσεις





Συγκλονιστηκή εικόνα με άλογα που τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες




Εκτός από τρομοκρατημένους πολίτες και τουρίστες, ζώα προσπαθούν να γλιτώσουν από τη μανία της φωτιάς.

Φωτογραφία από περιοχή της Ρόδου, με άλογα, που τρέχουν για να σωθούν, κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που κάνουν έκκληση να απομακρυνθούν από την πυρκαγιά όσα περισσότερα ζώα γίνεται.

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη