Κώστας Φραγκούλης:«Δεν φταίει ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο- Μετακινήθηκε η κάννη»


 

Όλη την ατζέντα των προκλήσεων ξεδίπλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Χρήστος Συμεωνίδης, σε δηλώσεις του αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με πρόθεση του 35χρονου αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Βάζοντας στο στόχαστρό του κυρίως το σκεπτικό του εισαγγελέα και την πρότασή του ο Χρήστος Συμεωνίδης δήλωσε χαρακτηριστικά «όλα άλλα, περίεργα και παράξενα» με ιδιαίτερα εριστικό και επιθετικό τρόπο.

Μιλώντας στο MEGA o συνδικαλιστής των αστυνομικών Θεσσαλονίκης , αμφισβήτησε το σκεπτικό του εισαγγελέα με εκφράζοντας τον «προβληματισμό του και το σκεπτικό πίσω από την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Το γεγονός προκαλεί θυμηδία στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρξε υπηρεσιακό ενδιαφέρον όταν ένας πολίτης του οποίου του έχουν στερήσει 20 ευρώ, ανεξαρτήτου ποσού, ζητάει τη βοήθεια της αστυνομίας δεν συνίσταται υπηρεσιακό καθήκον, όπως το είπε ο εισαγγελέας» είπε.

Ειρωνικά σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα σχολίασε πως «άρα από εδώ και πέρα όποιος πολίτης ζητάει βοήθεια της αστυνομίας θα κάνουμε διατίμηση και τιμολόγηση της αξίας αυτού που έχει κλαπεί για να μπορέσουμε να επιληφθούμε ως αστυνομικοί»

«Μας βάζει σε άλλο σκεπτικό σε άλλη φιλοσοφία, όλο το σκεπτικό από την αρχή, πραγματικά προκαλεί μία απορία» επέμεινε ειρωνικά, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Κάνοντας το άσπρο μαύρο υποστήριξε ότι «αυτό το σκεπτικό του εισαγγελέα μπορεί ο καθένας να πηγαίνει να παίρνει προϊόντα 15 - 20 ευρώ και να φεύγει χωρίς να πληρώνει».

Κληθείς να απαντήσει γιατί σήκωσε το όπλο ανεξάρτητα από το ποσό της κλοπής ο συνδικαλιστής αστυνομικός επιχείρησε να πείσει ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επειδή επέβαινε σε δίκυκλο, ο δρόμος ήταν ανώμαλος και η κάννη του όπλου μετακινήθηκε!.

«Όταν ένας άνθρωπος πάνω σε δίκυκλο προβαίνει σε καταδίωξη ενός οχήματος που δεν σταματάει και είναι επικίνδυνο αν ο κος εισαγγελέας το θεωρεί ήρεμη ψυχική κατάσταση εγώ δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο, παρά μόνο ότι μου φαίνεται πολύ παράξενο» και συνεχίζει προκλητικά «στο δίκυκλο ανεβαίνει η αδρεναλίνη. 

Το θέμα της βολής που τη χαρακτηρίζει ευθεία ο εισαγγελέας. Τα λάστιχα με την ανωμαλία του εδάφους έφυγε λίγο πιο ψηλά το όπλο και έφτασε εκεί που φτάσαμε – μετακινήθηκε η κάννη του όπλου» είπε αφήνοντας ενεούς άπαντες.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη