Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης – «Η Ελλάδα δικαιούται καλύτερη μοίρα από κακοδιαχείριση και αμέλεια» (Video)



Στο Δημοτικό σχολείο Εκάλης βρέθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12:00 της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

«Άκουσα νωρίτερα τον Πρωθυπουργό να λέει οτι είναι η ημέρα που Έλληνες επιλέγουν τους τοπικούς άρχοντές τους, πρέπει να αλλάξουμε την ορολογία οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν τους τοπικούς υπηρέτες τους, με καθαρά χέρια, χωρίς αλαζονεία και με διαφάνεια. Να έρθουν όλοι στις κάλπες και να στείλουν μήνυμα.

Σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Κασσελάκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και συμπλήρωσε: «Σήμερα καλώ τους Έλληνες και ειδικά τους νέους και τις νέες μας να έρθουν στις κάλπες και να στείλουν ένα μικρό μήνυμα: ότι η Ελλάδα δικαιούται καλύτερη μοίρα από κακοδιαχείριση, από αμέλεια και πάνω απ’ όλα από την σπατάλη που χρεοκοπεί τη χώρα στο μακροπρόθεσμο.

Το είδαμε και στη Θεσσαλία, το βλέπουμε σε όλη την αλυσίδα του μπλε κράτους. Σήμερα είναι η γιορτή της αυτοδιοίκησης, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να ψηφίσουν για ένα πιο δίκαιο κράτος στην άμεση ζωή τους που είναι η αυτοδιοίκηση. Έχετε ακόμα χρόνο πηγαίνετε και ψηφίστε».

Λιβάνιος: Έως τις 14:30 ψήφισαν 2.133.692 πολίτες – Ποσοστό 32,1% του εκλογικού σώματος

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος έως τις 14:30 ψήφισαν 2.133.692 ψηφοφόροι. Πρόκεται για το 32,1% του εκλογικού σώματος.

Ειδικότερα κατά με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 15.407 εκλογικών τμημάτων επί συνόλου 22.722 (67%), έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.133.692 ψηφοφόροι.


Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η συμμετοχή είναι 33,6%, στην Κεντρική Μακεδονία στο 33,3% στη Δυτική Μακεδονία 30,7%, στην Ήπειρο 36,4%, στη Θεσσαλία 36,6%, στα Ιόνια νησιά 29,8%, στη Δυτική Ελλάδα 35,1%, στη Στερεά Ελλάδα 38,2%, στην Αττική 27,3%, στην Πελοπόννησο 32%, στο Βόρειο Αιγαίο 28, 8%, στο Νότιο Αιγαίο 34,4% και στην Κρήτη 36,7%.

Στον νομό Καρδίτσας στο 38,2% η συμμετοχή, στον νομό Λάρισας 36,8%, στη Μαγνησία το 34,1%, στις Σποράδες 39,2% και στα Τρίκαλα 37,5%.

Αντίστοιχα τον Ιούνιο έως τις 13:30 το αντίστοιχο ποσοστό της συνολικής συμμετοχής ήταν στο 29,1%. Όπως ανέφερε ο κ, Λιβάνιος, υπάρχει μία τάση να πάμε λίγο πιο κάτω από τον Ιούνιο.

Η τρίτη και τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι μετά τις 17:30.


Εκτός ελέγχου ο Μπέος: Καταγγελία ότι χτύπησε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο


Εκτός ελέγχου για ακόμα μια φορά ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος συνεχίζει τις απρόκλητες επιθέσεις κατά πάντων. Αυτή τη φορά, επιτέθηκε σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του Νίκου Παπαπέτρου, σε καφέ της οδού Λαρίσης. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αχιλλέας Μπέος χειροδικεί, καθώς είχε χτυπήσει και πλημμυροπαθή, ενώ έχει καταβρέξει με μάνικα πολίτη.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στον οποίο μάλιστα ανήκει και το καφέ, κατήγγειλε επίσημα μαζί με έναν φίλο του, ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος εμφανίστηκε στο κατάστημα μαζί με ομάδα 30 περίπου ατόμων που τον προστάτευαν, όπως αναφέρει το gegonota.news.

Όπως είπε στο gegonota.news ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όταν έφτασε στο καφέ μαζί με 4 ακόμη φίλους του, ο Αχ. Μπέος και οι μαυροφορεμένοι συνοδοί του ήταν ήδη εκεί και τους περίμεναν.

Ο Μπέος φέρεται να εκτόξευσε απειλές, ενώ στη συνέχεια φέρεται να χτύπησε έναν από τους φίλους του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου και στη συνέχεια και τον ίδιο.

Όταν εκείνοι προσπάθησαν να αμυνθούν, μπήκαν στη μέση οι μαυροφορεμένοι για να προστατεύσουν τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος έσπευσε να εξαφανιστεί.

Στο σημείο έφτασε μετά από λίγο η αστυνομία που κατέγραψε το περιστατικό, ενώ υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από κατάστημα της περιοχής, το οποίο δείχνει ένα μαύρο τζιπ που παρκάρει έξω από το κλειστό μαγαζί και στο σημείο συγκεντρώνονται μηχανάκια τα οποία κλείνουν ένα τμήμα του δρόμου.






Σχόλια

Διαβάστε ακόμη