Σκηνές χάους στη Γάζα: Άνθρωποι τρέχουν μέσα στα χαλάσματα για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς – Χιλιάδες εκτοπισμένοι


Σοκάρουν οι εικόνες από τη Γάζα, όπου απελπισμένοι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν μετακινούμενοι μέσα στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ περιοχή, την ώρα που μαίνονται τα αεροπορικά πλήγματα και βολές πυροβολικού, ισοπεδώνοντας κατοικημένες περιοχές.

Ο ΟΗΕ εκτιμά τον αριθμό των εκτοπισμένων σε 180.000 την Τρίτη, και αυτός «αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο». 

Εντός της Γάζας έχουν σκοτωθεί πάνω από 700 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 140 παιδιά, με πολλές χιλιάδες ακόμη να έχουν τραυματιστεί. Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πλέον έχει τον πλήρη έλεγχο των μεθοριακών περιοχών με την Λωρίδα της Γάζας.


Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας καλεί στη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου προκειμένου να φτάσει στις αποκλεισμένες από το Ισραήλ περιοχές υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ανάγκες.






Τα νοσοκομεία, χωρίς ρεύμα και νερό, έχουν γεμίσει νεκρούς και τραυματίες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές σε πυρά που δέχθηκαν ασθενοφόρα στην Κχαν Γιουνίς, αλλά και ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στην Μπεΐτ Χανούν.



«Γνωρίζουμε ότι από τη χθεσινή νύχτα, κανείς δεν εισήλθε από τη Γάζα», συμπλήρωσε ο αντισυνταγματάρχης.

Στο μεταξύ έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση 24 οικισμών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Δεν υπάρχουν καταφύγια για τους πολίτες στη Γάζα»



Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν κυρίως τα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της Γάζας, περιέγραψε στο CNN και την εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ ο Ομάρ Γκραΐμπ, μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Ofxam.

«Έχουν καταστραφεί δεξαμενές νερού. Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί και πολλές χιλιάδες πολιτών τραυματίστηκαν τις τελευταίες ώρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομάρ Γκραΐμπ.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του CNN για το εάν οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε καταφύγια, ο Γκραΐμπ ήταν κατηγορηματικός. «Δεν υπάρχουν καταφύγια και ζώνες ασφαλείας. Δεν γνωρίζουν που να ζητήσουν καταφύγιο».

Νεκροί 1.500 ένοπλοι της Χαμάς

Την ίδια ώρα, σειρήνες ηχούν ξανά στο νότιο Ισραήλ σύμφωνα με το IDF, προειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες. Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και τον εκπρόσωπο Ρίτσαρντ Χεχτ εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό περίπου 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς. Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι «ανακτήθηκε ο έλεγχος του φράκτη στα σύνορα με τη Γάζα», ωστόσο «ακόμη μπορούν να υπάρξουν νέες διεισδύσεις», όπως επεσήμανε ο Χεχτ.

Νέο βίντεο από το φεστιβάλ του τρόμου

Η φρίκη που αντιμετώπισαν οι θαμώνες του φεστιβάλ μουσικής Supernova, μόλις δύο μίλια από τη Λωρίδα της Γάζας, αποτυπώθηκε σε συγκλονιστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται ένας βαριά οπλισμένος να τρέχει και να διατάζει τον ανθρώπινο στόχο του να βγει από την κρυψώνα του και έπειτα να τον πυροβολεί. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο ισλαμιστής αρπάζει τον αιμόφυρτο νεαρό από το λαιμό και τον σέρνει για να τον κρατήσει όμηρο.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη