Ξυλοδαρμός 16χρονης: «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ» - Τι δήλωσε η γιατρός της




Τη δραματική κατάσταση, στην οποία έφτασε στο νοσοκομείο βαρύτατη τραυματισμένη η 16χρονη μετά την αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο περιέγραψε η Ελένη Μπάγια, παθολόγος στο «Γ. Γεννηματάς» που ήταν μεταξύ των γιατρών που έτρεξαν να βοηθήσουν το κορίτσι. «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ» τόνισε μιλώντας στο Mega.

«Τα γεγονότα έχουν ως εξής: γύρω στις 9 η ώρα ήρθε η κοπέλα με το ΕΚΑΒ σε πολύ κακή κατάσταση, δεν επικοινωνούσε, είχε χαμηλό επίπεδο συνείδησης και ήταν στα όρια της διασωλήνωσης, έφερε χτυπήματα και στο θώρακα και στα χέρια. Υπήρξε μια έντονη αναστάτωση λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Όλα έδειχναν στο ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

«Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, είπαμε για γκλομπιές. Καταλήξαμε στο ότι πιθανόν να είναι από χτύπημα από γκλομπ. Κάναμε 2 αξονικές και φάνηκε ότι έχει κάταγμα στο κρανίο και ενδοκράνια αιμορραγία», σημείωσε.

Η κ. Μπάγια είπε ότι η 16χρονη έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλύτερα, θα πρέπει να παρακολουθηθεί στο σπίτι. «Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ» τόνισε.

«Συμπεριφέρονταν στην κοπέλα σαν να ήταν ο θύτης και όχι το θύμα» εξήγησε για τη συμπεριφορά των αστυνομικών στη 16χρονη όσο ήταν στο νοσοκομείο. «Ήρθαν και της πήραν το κινητό και είπαν ότι διενεργείται έρευνα» είπε.

«Ο ξυλοδαρμός είναι το επικρατέστερο σενάριο. Δεν ήρθε κανείς να μας πάρει κατάθεση» συνέχισε ακόμη.

«Θέλουμε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, να μην υπάρχει συγκάλυψη» κατέληξε η κ. Μπάγια.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή καταγγελίες από διαδηλωτές έκαναν λόγο για ξυλοδαρμό της 16χρονης από άνδρες των ΟΠΚΕ, κοντά στην αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο. Η αστυνομία έχει αρνηθεί τον ξυλοδαρμό σε ανακοίνωσή της.

Για το περιστατικό ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η εισαγγελία ζητεί να ληφθεί η κατάθεση της 16χρονης όταν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει, καθώς και να εξεταστούν ως μάρτυρες οικεία της πρόσωπα. Ζητά παράλληλα να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου και να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η 16χρονη βγήκε από το νοσοκομείο την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη