Θάνατος 17χρονου: Επεισόδια και συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός



Συνεχίστηκαν για άλλη μια νύχτα οι έντονες αντιδράσεις και τα επεισόδια από ομάδες Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου από σφαίρα αστυνομικού το περασμένο Σάββατο στη Βοιωτία.

Για ώρες έμεινε κλειστή η λεωφόρος ΝΑΤΟ, όπου ξέσπασαν επεισόδια από άτομα που άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις. Έγιναν πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Για λίγη ώρα έκλεισε και η Μεσογείων, καθώς υπήρξε ένταση νωρίς χθες βράδυ μεταξύ Ρομά και αστυνομικών στο Νομισματοκοπείο. Ανάλογη εικόνα και στο Μενίδι.

Στη Θεσσαλονίκη, επεισόδια ξέσπασαν μετά από πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας 20χρονος συνελήφθη για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν, χθες το βράδυ, στο ΑΠΘ, όταν μετά από πορεία αντιεξουσιαστών για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πυρσούς, πέτρες και μπουκάλια εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Ιδρύματος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ ακολούθησαν δέκα προσαγωγές. Ο 20χρονος που συνελήφθη οδηγείται με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Στον ανακριτή ο φερόμενος δράστης

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη (16/11) λίγο πριν τις 09:00 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια της Θήβας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 17χρονο Χρήστο προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις μέρες μετά τον θάνατο του 17χρονου, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με μία λιτή ανακοίνωση ανέφερε σήμερα (15/11) ότι ο δράστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Εξάλλου, ένα νέο στοιχείο, το οποίο θα συμπεριληφθεί σήμερα στην δικογραφία, είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς σύμφωνα με το Open τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ο ανήλικος πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση, κάτι που συνάδει με αυτό που είχε πει ο ιατροδικαστής.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη