Φορολογικό νομοσχέδιο: «Χειρόφρενο» στα ταξί 9:00-16:00 - 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου



Την έντονη αντίδραση των αυτοκινητιστών ταξί έχει προκαλέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σήμερα Πέμπτη (16/11) τραβούν χειρόφρενο για επτά ώρες, από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, από τις ενώ την ερχόμενη Τετάρτη (22/1) κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία.

Οι αυτοκινητιστές ταξί θα βγουν στους δρόμους, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών και στην συνέχεια προς το Υπουργείο Μεταφορών όπου και θα κατατεθεί και σχετικό ψήφισμα. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 09:30 το πρωί, στη συμβολή της οδού Σπύρου Πάτση με την λεωφόρο Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) υπογραμμίζει ότι «απορρίπτει κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο».

«Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» σημειώνει.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά το προεδρείο του ΣΑΤΑ δικαιώθηκε. Η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους» αναφέρει ακόμη.

«Με οριζόντια μέτρα τσουβαλιάζουν 750.000 εργαζόμενους, θεωρώντας τους εκ προοιμίου φοροφυγάδες. Έχουν το θράσος να κομπάζουν για τα 600 εκατομμύρια που θα κερδίσει το κράτος από αυτά τα μέτρα. Ποιον κοροϊδεύουν;» τονίζει με νόημα ο ΣΑΤΑ και προσθέτει: «Τι μας λένε; Ότι από τα 200 δισ. του ελληνικού ΑΕΠ, η φοροδιαφυγή είναι της τάξεως των 600 εκατομμυρίων και με αυτό το νομοσχέδιο την μηδενίζουμε; Ντροπή».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη