Εξάρχεια - Μετρό: Ένταση και μια σύλληψη – ΜΑΤ κατά κατοίκων – Συνεχίζεται η κοπή δέντρων


Για μια ακόμα μέρα η κατάσταση στην πλατεία Εξαρχείων είναι τεταμένη καθώς τα συνεργεία συνεχίζουν την κοπή των δέντρων ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο ρεπόρτερ του avgi.gr Κώστας Παπαντωνίου κατέγραψε από νωρίς το πρωί τις εργασίες κοπής δέντρων και την ένταση των κατοίκων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που παραταγμένες προστατεύουν τις λαμαρίνες και το εργοτάξιο ενώ προχώρησαν σε μια σύλληψη κατοίκου.



Να σημειωθεί ότι χθες Τετάρτη (8/11) το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή 50 κατοίκων των Εξαρχείων που ζητούσαν να σταματήσουν οι εργασίες κοπής των δέντρων.

Το ΣτΕ στην απόφασή του αναφέρει ότι όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις που επικαλούνται οι 50 κάτοικοι στο αστικό περιβάλλον και οικιστικό περιβάλλον της περιοχής των Εξαρχείων, οι οποίες προκαλούνται ή ενδέχεται να προκληθούν από τις πρόδρομες εργασίες και την κατασκευή του επίμαχου ουσιώδους έργου υποδομής, έχουν προβλεφθεί με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, έχουν αξιολογηθεί και έχουν αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη έχει καταθέσει δύο μηνύσεις ζητώντας τις σχετικές άδειες για την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη