ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ενότητα και εξωστρέφεια οι στόχοι Κασσελάκη




Στην ανάγκη ενότητας και συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την πορεία του κόμματος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτεινε, σύμφωνα με πηγές, εκ νέου «χείρα φιλίας» προς τους «διαφωνούντες» της Κεντρικής Επιτροπής, προκρίνοντας την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα συνεχίσει να εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εντολή.

Διαβάστε επίσης:

Εκτενής συζήτηση υπήρξε για τον σχεδιασμό του κόμματος αναφορικά με τα 13 αναπτυξιακά-θεματικά συνέδρια βάσει της απόφασης της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής.


Στο Εκτελεστικό Γραφείο υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για την κατατεθείσα πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, που αφορά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Για την ανάγκη της απρόσκοπτης και πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης με σκοπό την απόδοση ευθυνών μίλησε ο Στ. Κασσελάκης, τη στιγμή που οι αντιπολιτευτικοί τόνοι εντός Βουλής έχουν ανέβει στα ύψη.

Προγραμματική ανασυγκρότηση

Στη δημιουργία ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στοχεύει ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας καταστήσει σαφές πως οι αλλαγές που έχει προαναγγείλει θα προχωρήσουν σε όλα τα επίπεδα του κόμματος. 

Το προηγούμενο διάστημα οι διαβουλεύσεις για την έναρξη λειτουργίας των think tank ήταν πυρετώδεις, με τη Διάνα Βουτυράκου να έχει επωμιστεί τον συντονισμό τους. 

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στον iSYRIZA άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις 27 δεξαμενές σκέψεις που έχουν δημιουργηθεί. Υπενθυμίζεται πως τα think tank που δημιουργήθηκαν αφορούν τις εξής θεματικές:

Επικοινωνία και Εξωστρέφεια, Ψηφιακή Μετάβαση, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Παιδεία, Τεχνολογία, Υγεία, Εργασία, Πολιτική, Φιλοζωία και Περιβάλλον, Πολιτισμός, Προσφυγικό και Μεταναστευτική Πολιτική, Επιχειρηματικότητα, Οικονομία, Εξωτερική Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις, Ενέργεια, Έρευνα, Υποδομές και Μεταφορές, Αναπηρική Πολιτική, Αγροτική Παραγωγή και Μοντέλο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Εθνική Άμυνα, Προστασία Πολίτη, Ναυτιλία, Τουρισμός, Αθλητισμός, Στεγαστική Κρίση, Απόδημος Ελληνισμός, Ευρωπαϊκές Πολιτικές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η επόμενη ημέρα είναι εδώ», καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των σύγχρονων, αριστερών, προοδευτικών προτάσεων που θα απαντούν, όπως είπε, στις ανάγκες της κοινωνίας. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. των νέων στελεχών θα προκύψει από τη βάση του κόμματος.

Το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις του αναμένεται να δώσει ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που θα παραχωρήσει απόψε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το Σαββατοκύριακο η διάσκεψη των «6+6» του ΣΥΡΙΖΑ – Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις η Αχτσιόγλου και πολλά ακόμη στελέχη

Για το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί η διάσκεψη των μελών που είναι δίπλα στις θέσεις της κ. Αχτσιόγλου και των «6+6».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις από την Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου αλλά και την απουσία – δικαιολογημένη ναι μεν – της Έφης Αχτσιόγλου από την Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, πιστεύεται ότι θα υπάρξει καλύτερη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι και αν θα υπάρχουν άμεσες εξελίξεις, είτε νέων αποχωρήσεων, είτε συμπόρευσης.

Αν και μοιάζει δύσκολο, στελέχη συνεχίζουν να στέλνουν ενωτικά μηνύματα και φαίνεται να καταβάλλονται προσπάθειες για να μην προχωρήσει νέο πολιτικό «διαζύγιο».

Υπενθυμίζεται ότι το σκληρό κείμενο που κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή φέρει τις υπογραφές επτά βουλευτών ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο ακόμα διατηρούν καλές σχέσεις και έχουν επικοινωνία με τους 6+6.

Τέλος, σε περίπτωση πιθανής εξόδου κρίσιμο ερώτημα είναι εάν θα συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με δεδομένη την ανεξαρτητοποίηση από την Δευτέρα των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη