Μητσοτάκης - Δούκας: Συνάντηση στο Μαξίμου την ερχόμενη Πέμπτη, με φόντο τα πυρά Μαρινάκη-Γεωργιάδη



Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση αυτή γίνεται με φόντο τα πυρά του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Χάρη Δούκα, μετά την παρέμβαση του νέου δήμαρχου Αθηναίων, για την κοπή των δέντρων της πλατείας Εξαρχείων από συνεργεία της Αττικό Μετρό

Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση στον νέο δήμαρχο Αθηναίων, κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας. Την ίδια στιγμή, επιδόθηκε σε ειρωνείες και υποτιμητικά σχόλια για τους κατοίκους που αντιδρούν στην κοπή δέντρων για την κατασκευή σταθμού του μετρό.

Ο Παύλος Μαρινάκης κινήθηκε στη γραμμή Γεωργιάδη, που χθες είχε χαρακτηρίσει «φαιδρή» την ανάρτηση του Χάρη Δούκα, συμπληρώνοντας με θράσος ότι «δεν είναι μακριά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τις εργασίες του μετρό στα Εξάρχεια.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης. 

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή» υπογραμμίζει.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη