Κολωνός - δικηγόρος μητέρας: «Σε τραγική κατάσταση η 12χρονη - Λαμβάνει ελάχιστη ψυχολογική βοήθεια»



Η 12χρονη είναι «σε τραγική κατάσταση», είπε ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης, από τον Κολωνό, Απόστολος Λύτρας, σημειώνοντας ότι το παιδί «έχει συνέχεια εφιάλτες και άρνηση για τα πάντα».

Η ανήλικη είναι «είναι σε τραγική κατάσταση. Με την εμπειρία που έχω πίστευα ότι τα πράγματα θα πήγαιναν προς το καλύτερο αλλά πάνε προς το χειρότερο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας μιλώντας στο Mega, με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι το κορίτσι: 

«Έχει συνεχώς εφιάλτες, δεν μπορεί να κοιμηθεί το παιδί, έχει άρνηση για τα πάντα. Το μόνο που επιθυμεί είναι να καταδικαστούν οι άνθρωποι που της έκανε κακό και επειδή η μητέρα της που δεν έχει καμία σχέση ή εμπλοκή με την υπόθεση και είναι άδικα στη φυλακή, η μικρή επιθυμεί να βγει η μητέρα της από την φυλακή και να ξανασυνδεθούν ως οικογένεια».

Ακόμα ο δικηγόρος της μητέρας είπε ότι το κορίτσι λαμβάνει μια «ελαχιστότατη ψυχολογική υποστήριξη» και πως τίποτα από τα όσα τους έλεγαν πολιτικοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι, δεν έχουν γίνει πράξη εδώ και τόσο καιρό. «Δεν είναι όπως είναι ένα φυσιολογικό παιδί. 

Την προσέχει η θεία της 24 ώρες το 24ωρο. Το παιδί χρειάζεται μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη. Είναι με τον ίδιο τρόπο που υπήρχε, μία ελαχιστότατη ψυχολογική υποστήριξη. Ακούσαμε πάρα πολλά λόγια στις αρχές και από πολιτικούς και από κυβερνητικούς εκπροσώπους και στην πράξη δεν τα είδαμε. Θεωρώ δεδομένο ότι θα τελειώσει η δίκη πριν τον Απρίλιο» ανέφερε.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης αναφέρθηκε και στο τι συνέβη στην δικαστική αίθουσα, καθώς η μητέρα του κοριτσιού -η οποία κατηγορείται επίσης- στη θέα του Ηλία Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων βγήκε εκτός εαυτού και επιχείρησε να επιτεθεί στον βασικό κατηγορούμενο.

«Ήταν μία στιγμή που την περίμενα, που η μητέρα της 12χρονης θα ερχόταν αντιμέτωπη με τον βιαστή του παιδιού της. Η αντίδραση της ήταν να προσπαθήσει να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό και να προσπαθήσει να επιτεθεί στον βασικό κατηγορούμενο. 

Δεν τα κατάφερε με την δύναμη της αστυνομίας που υπήρχε, βγήκαμε μαζί έξω και για να προσπαθήσω να την ηρεμήσω, βγήκε και η 19χρονη κόρη της μαζί για να ηρεμήσουμε την μητέρα», είπε ο κ. Λύτρας.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίηση και εκμετάλλευσης της 12χρονης, διεκόπη την Δευτέρα (8/1) για την Τετάρτη (10/1) με τη δίκη να διεξάγεται σε αίθουσα του Εφετείου.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη