Γάζα: Ένας πόλεμος χωρίς τέλος που θα συνεχιστεί και το 2024


Ένας πόλεμος που θα συνεχίσει καθ΄όλη τη διάρκεια του 2024 είναι αυτός που μαίνεται στη Γάζα εδώ και 12 εβδομάδες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Ο στρατός πρέπει να κάνει εκ των προτέρων σχεδιασμό διότι θα μας ζητηθούν αποστολές και επιπλέον μάχες καθ' όλη την διάρκεια του έτους αυτού», ανακοίνωσε στον Τύπο ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Επέμεινε ειδικά στο γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί έφεδροι θα χρειασθούν για την συνέχιση των μαχών και ότι ορισμένοι από αυτούς θα πρέπει να κάνουν παύση για να προετοιμασθούν για «παρατεταμένες εχθροπραξίες».

«Ορισμένοι από τους εφέδρους θα επιστρέψουν στις οικογένειες και τις εργασίες τους ήδη από αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Αυτό θα είναι σημαντική ανακούφιση για την οικονομία και θα τους επιτρέψει να ανακτήσουν δυνάμεις εν όψει των δραστηριοτήτων τον επόμενο χρόνο. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα τους χρειαστούμε», πρόσθεσε.

Ο στρατός σχεδιάζει την ανάπτυξη των δυνάμεών του τους επόμενους μήνες, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην κεντρική και νότια Γάζα. Από την αρχή του πολέμου, τουλάχιστον 21.978 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ενώ 57.697 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Έφτασαν εμβόλια στη Γάζα

Αρκετές χιλιάδες δόσεις απαραίτητων εμβολίων έχουν φτάσει στη Γάζα, λέει η εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Τζέμα Κόνελ.

«Τώρα, η πρόκληση είναι πώς θα φτάσουν αυτά τα εμβόλια σε κάθε μωρό που τα χρειάζεται, επειδή έχουμε τα μωρά που γεννιούνται εδώ στη Ράφα, αλλά έχουμε και μωρά που γεννιούνται στην Τζαμπάλια, η οποία είναι μια περιοχή που ουσιαστικά πολιορκείται και είναι αποκομμένη από τον έξω κόσμο», δήλωσε η ίδια.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «η Τζαμπάλια είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Οι υγειονομικές υπηρεσίες πασχίζουν να αντεπεξέλθουν γιατί αντιμετωπίζουν καθημερινά τα περιστατικά τραύματος που έρχονται λόγω της συνέχισης αυτού του πολέμου».

«Αυτό σημαίνει ότι πράγματα όπως το να κάνεις έναν εμβολιασμό ή ακόμη και να θεραπεύσεις κάποιον με καρκίνο έχουν γίνει αδύνατο έργο", πρόσθεσε η Connell, «ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει γιατί τα μωρά που γεννιούνται και οι μητέρες που τα γεννούν δεν πρέπει να έρχονται αντιμέτωπες με αυτό».
Το πρωτοχρονιάτικο μωρό που γεννήθηκε στα χαλάσματα του πολέμου

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) αναφέρει στο X ότι ένα μωρό γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά στις εγκαταστάσεις της στον πολιορκημένο προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα.

«Η διαδικασία του τοκετού ήταν επιτυχής, χρησιμοποιώντας τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε η PRCS.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη