Ευρωκοινοβούλιο: Ξανά στο σκαμνί η Ελλάδα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου


 
Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει η Ελλάδα την Τετάρτη, με αφορμή το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και στον απόηχο της έκθεσης - καταπέλτης του Human Rights Watch για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, η χώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται ότι με βάση δηλώσεις της ευρωβουλεύτριας Σοφί Ιντ’ Βελτ, στην Εφημερίδα των Συντακτών, οι Φιλελεύθεροι θα ζητήσουν να υπάρξει και σχετικό ψήφισμα για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Πολλά θέματα πρέπει να συζητηθούν στην Ολομέλεια: από τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τις ευθύνες για το ναυάγιο στην Πύλο που δεν έχουν ακόμα αποδοθεί, τη δίωξη του Χρήστου Ράμμου της ΑΔΑΕ, αλλά και την υπόθεση Καραϊβάζ που απέχει πολύ από το να έχει εξιχνιαστεί», δηλώνει η Σόφι Ιντ’ Βελτ στην ίδια εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία χρόνια δώσαμε πολλή σημασία -και καλά κάναμε- στην εξιχνίαση της υπόθεσης της Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιθία στη Μάλτα και του Γιαν Κούτσιακ στη Σλοβακία. Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ δικαιούται ίδια αντιμετώπιση».

«Κι επίσης σε λίγες μέρες εκδικάζεται η υπόθεση SLAPP κατά των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν λεπτομέρειες για τις παρακολουθήσεις, του Θανάση Κουκάκη που βρέθηκε στο στόχαστρο και των άλλων που έριξαν φως -μεταξύ άλλων- στη σχέση του Predator με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. 

Τους έχουμε ξεχάσει αυτούς τους ανθρώπους; Όχι. Το Ευρωκοινοβούλιο τους θυμάται, όσο κι αν υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν διαφορετικά στάνταρντ στην Ελλάδα αντί σε άλλες χώρες», τονίζει η Σόφι Ιντ’ Βελτ.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη