Το παρασκήνιο της απόφασης για προσωρινό «πάγωμα» του νομοσχεδίου για την ισότητα στον Γάμο- Ο ρόλος Σαμαρά και Βορίδη


Αιχμάλωτος στην ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χθες επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.

Ο πρωθυπουργός σε διάλογο που είχε, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών, με δημοσιογράφους, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι σε το νομοσχέδιο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ειδικότερα όταν ρωτήθηκε αν «έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αόριστα λέγοντας «μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι άλλως από το να κερδίσει χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούσε να καταθέσει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Ωστόσο, η απορριπτική γραμμή των Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη βρίσκει απήχηση σε μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και της βάσης της ΝΔ, με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο να έχει πάει στα αζήτητα.

Κοινοβουλευτικοί παράγοντες υπολογίζουν ότι μετά βίας 100 βουλευτές της Ν.Δ. (σε σύνολο 158) προτίθενται να ψηφίσουν το σχετικό νομοθέτημα. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας έχει ήδη προειδοποιήσει τον Κ. Μητσοτάκη πως, εφόσον έρθει ο νόμος και ζητηθεί πειθαρχία από τους υπουργούς, τότε θα προτιμήσει την παραίτηση

Είχε σημειώσει, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω σε ζητήματα συνειδήσεως. Πρόσφατα, και ο Αντώνης Σαμαράς -σε συνέντευξή του- είπε «όχι» στο νομοσχέδιο, τασσόμενος υπέρ της «πυρηνικής οικογένειας».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης