Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Στα κάγκελα Βορίδης, Πλεύρης, Καραμανλή



Στα κάγκελα βγήκε η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ με δηλώσεις των βουλευτών Μάκη Βορίδη, Θάνου Πλεύρη και Άννας Καραμανλή και με το ίδιο σκεπτικό και αφήγημα περί κόκκινων γραμμών και θέμα συνειδήσεως όσον αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Από τους τρεις βουλευτές είναι αξιοσημείωτο ότι ένας είναι υπουργός Επικρατείας και αντ΄αυτού του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή και άλλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Θάνος Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο και ότι διαφωνεί κάθετα με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία σε όλες τις μορφές της.


Η Άννα Καραμανλή, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και επανέλαβε ότι διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναφέροντας ότι ήταν εκ των 19 βουλευτών της ΝΔ που καταψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Στο ερώτημα εάν επιβληθεί κομματική πειθαρχία τι πρόκειται να πράξει, ανέφερε ότι «στη ζωή υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Δεν μπορώ είναι θέμα συνείδησης. Δεν είναι πολιτικό αλλά κοινωνικό ζήτημα και πρέπει να υπάρχει ελευθερία της βούλησης».

Σταθερός στη θέση του παραμένει, βέβαια, και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 με αναφορές περί θέμα συνειδήσεως.


Επισημαίνεται ότι και τρεις δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα επιλέξουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο ή να απέχουν από την ψηφοφορία. Σε περισσότερο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Μάκης Βορίδης ο οποίος είναι υπουργός και για τα μέλη της κυβέρνησης δεν νοείται άρνηση ψήφισης νομοσχεδίου.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη