Θεσσαλονίκη - Λάρισα: Η Hellenic Train παραδέχεται ότι έβγαιναν καπνοί από το τρένο - Ήταν «τεχνικό πρόβλημα»



Μνημές από Τέμπη ξύπνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής όταν τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα ακινητοποιήθηκε και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί.

Όπως κατήγγειλαν επιβάτες του προαστιακού συρμού που ξεκίνησε στις 12:25 από τη Θεσσαλονίκη, υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης και από το δεύτερο βαγόνι άρχισαν να βγαίνουν καπνοι.

Οι επιβάτες κατέβηκαν από το τρένο του προαστιακού Θεσσαλονίκης, στον σταθμό Ραψάνη γύρω στις 14:00 και λίγο πριν τις πέντε τους παρέλαβε λεωφορείο των ΚΤΕΛ για να τους μεταφέρει στη Λάρισα, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Επιβάτης, μιλώντας στο Mega δήλωσε: «Κόλλησαν τα φρένα και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί. Τους παρατηρήσαμε σε συγκεκριμένο βαγόνι. Ενημερώνουμε τους υπεύθυνους, σταματάει το τρένο και είδαμε ότι κόλλησαν τα φρένα».

Η ίδια επιβάτης τονίζοντας ότι η ταλαιπωρία των επιβατών δεν έχει σταματήσει καθώς καταγράφονται «συνέχεια καθυστερήσεις» πρόσθεσε: «Με τα τρένα δεν έχει λυθεί τίποτα».

Επιβεβαιώνει η Hellenic Train

Η Hellenic Train με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «λόγω τεχνικού προβλήματος πέδης, υπήρξε εμφάνισης μικρής ποσότητας καπνού στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα (1597). 

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Στην συνέχεια η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε με χρήση εφεδρικού συρμού».

Η Hellenic Train σημειώνει ότι «για λόγους ομαλοποίησης κυκλοφορίας, η αμαξοστοιχία 1598 επίσης υποκαταστάθηκε από λεωφορείο.

Η κυκλοφορία στη γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως σε δύο ώρες.

Η Hellenic Train δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες ή το προσωπικό και ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των επιβατών» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης