Κοστέλ: «Η τραγωδία στην Πύλο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί»




Το θέμα του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο παραμένει "ψηλά" στα διεθνή ΜΜΕ, με τους New York Times να φιλοξενούν ρεπορτάζ με τον τίτλο "Όλοι γνώριζαν ότι το πλοίο με τους μετανάστες ήταν καταδικασμένο. Κανείς δεν βοήθησε".

Η εφημερίδα παραθέτει δορυφορικές εικόνες, δικαστικά έγγραφα και συνεντεύξεις με επιζώντες, τα οποία δείχνουν ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εκατοντάδες θάνατοι, ενώ η έρευνα των NYT έρχεται μέρες μετά το ρεπορτάζ του Κώστα Κουκουμάκα για το NEWS 24/7, το οποίο αναδείκνυε τα στίγματα του μοιραίου αλιευτικού πριν τη βύθισή του.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει και ο ειδικός απεσταλμένος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Βίνσεντ Κοστέλ. Σε ανάρτησή του στα social media, ανέφερε: 

"Ας δούμε τι θα αποκαλύψει η επίσημη έρευνα, αλλά πολλές από τις λεπτομέρειες που συγκεντρώθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης είναι ανησυχητικές και υποδηλώνουν ότι πράγματι αυτή η τραγωδία μπορούσε να αποφευχθεί. Ακόμα δεν έχει συλληφθεί κανένας διακινητής στη Λιβύη που να σχετίζεται με την είσοδο, την παραμονή και την αναχώρηση από εκεί".

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη