Ξυλοδαρμός 16χρονης: «Όλα συγκλίνουν στο ότι αστυνομικοί κακοποίησαν βάναυσα το κορίτσι»




Τα ίδια τα δεδομένα της υπόθεσης του βαρύτατου τραυματισμού της 16χρονης στο Ηράκλειο δείχνουν ότι οι δράστες είναι αστυνομικοί, όπως εξήγησε στο Mega η δικηγόρος της πλευράς της 16χρονης Άννυ Παπαρρούσου.

«Παρά τις διαψεύσεις των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που δήλωσε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν καμία ευθύνη για το περιστατικό, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι οι αστυνομικοί κακοποίησαν βάναυσα αυτό το κορίτσι και πήγε στο νοσοκομείο με πολύ βαριά τραύματα», είπε η κα Παπαρρούσου.

«Από την ανάλυση των περιστατικών που κάνουμε εμείς και η οικογένεια από κοινού, προκύπτει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χτυπηθεί από πτώση, την εκδοχή που στηρίζει η ΕΛΑΣ. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε τάχιστα

Διαβάστε επίσης:

Στην οποία εκτίθεται ότι έχει χτυπηθεί η κοπέλα, από αμβλύ όργανο. Οι κακώσεις που υπάρχουν στο σώμα της προκύπτουν από σύλληψη (ο ιατροδικαστής εννοεί ότι την έπιασαν με τα χέρια τους και οι εκχυμώσεις αποτυπώνονται στην ιατροδικαστική έκθεση)».


Τα περί επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί «είναι η εκδοχή της ΕΛΑΣ, την οποία δεν υπάρχει λόγος να προβάλλουμε ιδιαίτερα, εδώ υπάρχουν περιστατικά»:


  • όταν ειδοποιήθηκε και πήγε η μητέρα της στο νοσοκομείο, το νοσοκομείο φρουρείτο από πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ
  • ενώ την διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι αστυνομικοί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και αργότερα από τους ίδιους αστυνομικούς εμφανίστηκε δικογραφία με την οποία της αποδίδονται βαριές κατηγορίες, ότι ανήκε σε ομάδα που συνεπλάκη με την αστυνομία
  • την κατηγορούν και ο καθένας ατομικά ζητά την ποινική της δίωξη, με αιτιολογία ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ανήκει στην ομάδα που συνεπλάκη με την αστυνομία

«Κατ' αρχήν, είναι άτοπο όταν βρίσκεις μία κοπέλα σε αυτή την κατάσταση να την διώκεις με βάση με μία πιθανότητα», τόνισε η κα Παπαρρούσου.

Όπως περιέγραψε, ενώ η 16χρονη βρισκόταν στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη «συλλαμβάνεται και στη συνέχεια αφήνεται ελεύθερη με προφορική εντολή της εισαγγελέα».

«Όμως, αυτή η δικογραφία που περιέχει κάποιο υλικό, συντεταγμένο με την άποψη της ΕΛΑΣ, συνοδεύεται από παράλληλη διαβίβασή της στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και διεξάγεται ήδη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση. Ήδη η ίδια η ΕΛΑΣ λοιπόν διατηρεί πολύ σοβαρούς φόβους ότι το περιστατικό αυτό προκλήθηκε από κακοποίηση που υπέστη η κοπέλα από τους αστυνομικούς», τόνισε η ίδια. 

«Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλνει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ή της απόπειρας ανθρωποκτονίας».

«Ακόμα η κοπέλα δεν είναι σε κατάθεση να καταθέσει στις Αρχές», τόνισε εξάλλου η κα Παπαρρούσου, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που και η ίδια δεν της έχει ακόμη μιλήσει.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη