Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα για την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες



Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται τα δύο άτομα, τα οποία καταζητούνταν για την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο Κρήτης, όπως έκανε γνωστό νωρίς το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.



Το χρονικό


Όλα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής: η οικογένεια των Γερμανών – ο πατέρας, οι δύο γιοι και η κόρη – επέβαιναν σε ενοικιαζόμενο όχημα και κινούνταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Ξαφνικά, από παράδρομο βγήκαν οι δύο άνδρες με αγροτικό όχημα και χτύπησαν το ΙΧ των Γερμανών, προκαλώντας μικρή ζημιά.


Ο οδηγός του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τους κόρναρε και τους ζήτησε να σταματήσουν προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι Γερμανοί τουρίστες, ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να γρονθοκοπά μέσα από το παράθυρο τον νεαρό Γερμανό που καθόταν στη θέση του συνοδηγού και στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα, συνεχίζοντας να τον χτυπάει. Ο άλλος νεαρός Γερμανός βγήκε από το αυτοκίνητο και χτύπησε τον δράστη, προκειμένου να προστατέψει τον αδερφό του.

Τότε, ο συνοδηγός του αγροτικού βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρι με λάμα 20 εκατοστών.

Οι τουρίστες έντρομοι μπήκαν στο όχημά τους και προσπάθησαν να απομακρυνθούν, αλλά οι δύο δράστες δεν σταμάτησαν εκεί. Αντίθετα, άρχισαν να τους καταδιώκουν και να «σφυροκοπούν» το ενοικιαζόμενο όχημα για μια απόσταση δύο χιλιομέτρων, μέχρι δηλαδή και το κατάμεστο εκείνη την ώρα κέντρο του Περάματος.

Μάλιστα, το αγροτικό προσπέρασε το ενοικιαζόμενο όχημα και βρέθηκε μπροστά του. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, «σκαρφάλωσε» στην κυριολεξία με την όπισθεν στο ακινητοποιημένο όχημα την ώρα που η οικογένεια των Γερμανών ήταν ακόμα μέσα σε αυτό.
Τι είπαν οι Γερμανοί τουρίστες

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισαν, ότι το μόνο που προσδοκούν, είναι η σύλληψη των δραστών και κυρίως του οδηγού του οχήματος, ο οποίος τους επιτέθηκε με μαχαίρι και τους καταδίωξε με το αγροτικό του, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο Πέραμα, ενώ δεν δίστασε να σκαρφαλώσει με την όπισθεν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για να τους επιτεθεί για μια ακόμα φορά με μαχαίρι. Τονίζουν μάλιστα, ότι φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο, όσο οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών τόνισε στην ΕΡΤ: «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν ένα πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον έτερο γιο, για το πώς αισθάνονται για την χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες να αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».

 

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη