Εκλογές 2023: Η χαλάρωση των πολιτικών αρχηγών πριν την μεγάλη μάχη




Στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαίου πέρασαν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Αισιόδοξος για τη νίκη του Ολυμπιακού αύριο στο μπάσκετ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χαλαρή εθιμοτυπική συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας παραμονή των εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο ημιτελικός ήταν δύσκολος και ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός για την κατάκτηση της τέταρτης Ευρωλίγκας. Σχολίασε μάλιστα ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ενάμιση μήνα πριν υπήρξαν φίλαθλοι που μεριμνήσαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να ψηφίσουν στο Καουνας. Σημείωσε δε ότι θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του εκλογικού τμήματος Καουνας.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντικό ότι έπεσαν χθες οι υπογραφές για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Δήλωσε βέβαιος ότι το έργο θα προχωρήσει πολύ γρήγορα δεδομένου ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα παίξει το απόγευμα ποδόσφαιρο με παλιούς συμμαθητές. Αποκάλυψε ότι θα παίξει ως δεξί χαφ, θέση που σχολιάστηκε ως πολιτικό μήνυμα αφού καλύπτει τη δεξιά και το κέντρο.



Δεν θέλησε πάντως να κάνει πολιτική συζήτηση ή εκτιμήσεις, καθώς άλλωστε δεν επιτρέπεται σήμερα προεκλογική δραστηριότητα. Ενώ όταν οι δημοσιογράφοι ανέφεραν προβλέψεις στοιχηματικων για τη σειρά εκλογής βουλευτών στην Α Αθήνας δήλωσε ότι δεν θα ακούσει τη σχετική συζήτηση.



Ερωτηθείς αν διάλεξε το Θησείο για την τελική συγκέντρωση για γούρι αφού εκεί είχε κάνει την τελευταία ομιλία το 2019, απάντησε ότι τα γούρια κάνουν τα αβεβαια πιο προβλέψιμα.

Σε μαγαζί στο Μικρολίμανο με δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας

Αισιόδοξος για το αυριανό αποτέλεσμα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου (20/05) υποδέχτηκε τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε εστιατόριο στον Πειραιά, στην καθιερωμένη συνάντηση την παραμονή των εκλογών.

Σε χαλαρή διάθεση ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι βρίσκεται στην έδρα του Ολυμπιακού που αγωνίζεται αύριο στο Final Four και πρόσθεσε με νόημα ότι θα πρέπει να αναμένουμε δηλώσεις μετά τις 23:00.




Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "πυκνή" προεκλογική περίοδο με πολλές συγκεντρώσεις και συνεντεύξεις και ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που "έτρεξαν" μαζί του.



Στο χωριό Ρογδιά του Ηρακλείου με δημοσιογράφους ο Νίκος Ανδρουλάκης


Στην Κρήτη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ωστόσο παραμονή των εκλογών οι τόνοι πέφτουν και ο ίδιος απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο παραδοσιακό χωριό Ρογδιά στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολιτικούς συντάκτες και να μοιραστεί τα δικά του προγνωστικά ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Αρκαλοχώρι το οποίο το 2021 επλήγη και δοκιμάστηκε από τους σεισμούς.

Σε μεζεδοπωλείο στην Καλογρέζα ο Κουτσούμπας - Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα


Στιγμές χαλάρωσης με στελέχη του κόμματος, φίλους, συνεργάτες, υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, πολιτικούς συντάκτες μοιράστηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε μεζεδοπωλείο στην Καλογρέζα, περιοχή του Βόρειου Τομέα Αθηνών όπου είναι και υποψήφιος. Παρών και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Θανάσης Παφίλης.


Το μεσημέρι του Σαββάτου κύλησε σε κλίμα αισιοδοξίας για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Δ. Κουτσούμπας συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμβολή τους στην εκλογική μάχη, εξέφρασε την ελπίδα του για καλά αποτελέσματα, για ένα δυνατό ΚΚΕ παρακαταθήκη για τους αγώνες, που όπως τόνισε, συνεχίζονται έτσι κι αλλιώς από Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι Γ. Μαργαρίτης, Δ. Τσακνής, Π. Θαλασσινός, Β. Κορακάκη, Μ. Ανδρουλιδάκης, Θ. Παπαδόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Αντ. Ξένος, Αγγελική Ξένου, Π. Ορκόπουλος με τη σύζυγό του Νίκη Χατζίδου, ο μουσικός Γιάννη Παπαζαχαριάκης, η Έρη Ρίτσου, η Σεμίνα Διγενή, η Λιάνα Κανέλλη, η Ελένη Ράντου, o Β. Σερίφης και την Κατερίνα Στικούδη.

Επίσης, παρευρίσκονταν η μεσόφωνος Λύδια Αγγελοπούλου, ο τενόρος Σταμάτης Μπερής και ο ποδοσφαιριστής Νίκος Παπαδόπουλος.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη