Εκλογές 2023: Ιστορική νίκη για τη ΝΔ- Προς δεύτερη εκλογική αναμέτρηση οδεύει η χώρα-Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη Τσίπρα


Ξεκινά και επίσημα η εκλογική διαδικασία για τις εκλογές της απλής αναλογικής που αν και χαρακτηρίζονται "βουβές" αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σε όλη τη χώρα οι κάλπες στα περίπου 22.000 εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 το πρωί της Κυριακής (21/05) και θα παραμείνουν ανοιχτές για να προσέλθουν οι πολίτες και να ψηφίσουν για 12 ώρες. Έτσι θα κλείσουν στις 19:00.

Ποια κόμματα δεν συμμετέχουν

Ρεκόρ με 50 κόμματα να κατεβαίνουν στις βουλευτικές εκλογές. αλλά με 14 από αυτά τελικώς να κόβονται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, εκτός εκλογική μάχης τέθηκαν συνολικά 14 υποψηφιότητες από τις 50 που είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή.
Πρόκεται για τους συνδυασμούς: 
  • ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ
  • ΕΥ ΚΙΝΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
  • ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ)
  • ΕΛΛΗΝΕΣ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)
  • Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ
  • ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΦΙΛΟΝΟΜΗ ΔΗΜΕΓΕΡΣΙΑ
  • ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
  • ΠΑΤΡΙΔΑ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΠΡΑΣΙΝΟ
  • ΜΩΒ και ΜΑΖΙ
Τα κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία

  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΚΚΕ (μ-λ)
  • ΟΚΔΕ
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΚΙΝΗΜΑ 21
  • ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
  • ΝΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
  • ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
  • ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
  • ΟΑΚΚΕ
  • Μ-Λ ΚΚΕ
  • ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
  • ΤΟΛΜΑ
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΝΕΑ ΔΟΜΗ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
  • ΚΟΤΕΣ
  • ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
  • SOCIAL
  • ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
  • ΕΑΝ
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

8) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

Ψήφισε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Λίγα λεπτά μετά τις 09:30 της Κυριακής προσήλθε στις κάλπες ο γραμματέας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης σε δημοτικό σχολείο του Περάματος.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισει "μαγική στιγμή" τα 1-2 λεπτά πίσω από το μπλε παραβάν, στιγμή η οποία όπως είπε εξασφαλίζει μία ελπίδα κυρίαρχης απόφασης, καλώντας τους πολίτες να μην απέχουν.


Στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης ψηφίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Λίγο μετά τις 09.55 περίπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431) για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.


Ψήφισε στη Λαμία ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στις 10 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ομαλή η εκλογική διαδικασία σε Πάτρα και Χανιά

Κανονικά ξεκίνησε και συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ το μόνο πρόβλημα που καταγράφεται είναι οι απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.


Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 1.596 εκλογικά τμήματα και πέντε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, ενώ ο αριθμός των εκλογέων ανέρχεται στους 691.887.
Ειδικότερα:
-Στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 280.114 εκλογείς και τα εκλογικά τμήματα είναι 632.

-Στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, το εκλογικό σώμα αποτελείται από 231.222 εκλογείς και τα εκλογικά τμήματα είναι 554.

-Στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, οι 165.379 εκλογείς θα ψηφίσουν σε 410 εκλογικά τμήματα.



Όσον αφορά τα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, στην Αχαΐα λειτουργούν τρία, στην Αιτωλοακαρνανία ένα και στην Ηλεία επίσης ένα. Ακόμη, 15.172 ετεροδημότες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις περιοχές όπου διαμένουν και σε 50 ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα.



Κανονικά και χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσεται από τις 07:00 το πρωί η εκλογική διαδικασία και στα Χανιά.

Σ' όλα τα εκλογικά τμήματα προσήλθαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, ενώ και σε αυτή την εκλογική διαδικασία υπάρχουν ελλείψεις στη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών.

Στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων θα ψηφίσουν 143.879 εκλογείς σε 338 εκλογικά τμήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 2 ειδικά εκλογικά τμήματα ενώ 4 είναι τα τμήματα ετεροδημοτών.

Στην Π.Ε. Χανίων έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία 30 κόμματα, οι υποψήφιοι βουλευτές είναι 94 και οι βουλευτικές έδρες 4. Από τα 30 κόμματα τα 9 έχουν πλήρη σύνθεση 6 υποψηφίων.

Στις 21:00 το 80 % του εκλογικού αποτελέσματος-Πριν τα μεσάνυχτα οι σταυροδοσίες των βουλευτών


Για την εκλογική διαδικασία μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Όπως είπε, παρά τα μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, η διαδικασία κυλάει ομαλά.

Όπως τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης, περίπου στις 9 το βράδυ, θα έχουμε το 80 % του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών.


Δεν προσήλθαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικά τμήμα στην Κυψέλη


Σε εκλογικό τμήμα της Κυψέλης, μόλις ένα άτομο από τα συνολικά οκτώ που είχαν κληθεί να είναι στην εφορευτική επιτροπή εμφανίστηκε.




Ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη

Στο 27o & 30o, Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην Κυψέλη έφτασε λίγο πριν τις 10:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.


Προσέρχεται στις κάλπες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10:30 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν επίσης η κόρη του Δάφνη και ο γιος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας»



ΥΠΕΣ: Σε ισχύ η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου - Δεν επηρεάζει τη διαδικασία η δήλωση απόσυρσής του

Με αφορμή τη δημόσια δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στον Βόρειο (Β1) Τομέα της Αθήνας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περί απόσυρσής του από την εκλογική «μάχη», το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αυτή ουδόλως επηρεάζει την εκλογική διαδικασία.


"Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά. Τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο.


Αντιθέτως οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο.


Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου", καταλήγει η ανακοίνωση.


Ανοιχτά και σήμερα τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων - Το ωράριο λειτουργίας

Πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, ανοιχτά θα παραμείνουν την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00 τα Γραφεία Ταυτοτήτων αλλά τα Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους).


Τασούλας: Ιερή θεσμικά η σημερινή μέρα της λαϊκής κυριαρχίας

Στο 2ο Λύκειο Ιωαννίνων (252 Εκλογικό Τμήμα) επί της Λεωφόρου Γ.Παπανδρέου ψήφισε νωρίς το πρωϊ της Κυριακής ο Πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας.


"Σήμερα εδώ στα Γιάννενα αλλά και σε όλη τη χώρα ο ελληνικός λαός εκδηλώνει ελεύθερα και ανόθευτα, όπως επιτάσσει το Σύνταγμά μας, τη λαϊκή του θέληση. Οι εκλογές που γίνονται, όπως πρέπει, στο τέλος της τετραετίας είναι θεσμικά ιερή στιγμή. Η λαϊκή κυριαρχία αποφασίζει για την επόμενη Βουλή και την επόμενη Κυβέρνηση. Γι’ αυτό το λόγο και από αύριο ξεκινάει μια ακόμη καλύτερη μέρα για την Ελλάδα", δήλωσε ο ίδιος.
Αγκαλιά με τον γιο του στο παραβάν ο Βασίλης Κικίλιας

Αγκαλιά με τον 2,5 ετών γιο του άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα Πετράλωνα ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας.




Στη Θεσσαλονίκη ψηφίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος

Στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.


Ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο 111ο Δημοτικό Σχολείο στο Γκύζη άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η αρχηγός του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας πως "σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας".


Με τα αγαπημένα τους κατοικίδια στις κάλπες οι ψηφοφόροι

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στην Πάτρα

Στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα, ο ελληνισμός έχει τεράστιες δυνατότητες. Μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο δίκαιη, πράσινης ανάπτυξης, συμμετοχική και βέβαια με πολιτισμό, αξιοπρέπεια για όλους και ελπίδα για τους νέους. Αλλά πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα, με την ψήφο μας σήμερα, αλλά και τη συμμετοχή μας καθημερινά. 

Να σταματήσει η λεηλασία του πλούτου του ελληνικού λαού υπέρ των λίγων και ισχυρών, ο αφελληνισμός της οικονομίας μας, η υπονόμευση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και βέβαια θα ζούμε και συνεχείας κρίσεις αχρείαστες. Για αυτό εύχομαι σε όλους, εδώ σε αυτά τα σχολεία, στον χώρο της παιδείας, να είναι σύμμαχος όλων μας η γνώση στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος», δήλωσε εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου.

Ψήφισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αυτή την ώρα ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών βρέθηκε για να ψηφίσει στις 12:00 το μεσημέρι, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πού θα δει τα αποτελέσματα ο Αλέξης Τσίπρας

Από το σπίτι του μαζί με την οικογένειά του θα παρακολουθήσει τα πρώτα αποτελέσματα των εθνικών βουλευτικών εκλογών 2023 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.



Τσίπρας στο TikTok: «Τι έγινε bro; Πάμε κάλπη σήμερα;»

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε το μήνυμά του προς τους νέους, που για πρώτη φορά θα βρεθούν στις κάλπες, να ψηφίσουν και να βρεθούν στις κάλπες, καθώς όπως είπε, "είναι η ώρα να αποφασίζουμε εμείς για εμάς".
 

Ψήφισε στο Κολωνάκι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο πειραματικό σχολείο στο Κολωνάκι.

"Περιμένω να δοθεί περισσότερο κίνημα στην ελληνική προοδευτική πολιτική. Ελπίζω να γίνει αυτό για να βρούμε λύση στα δύσκολα προβλήματα".

Εxit Poll σε φούρνο στην Κοζάνη - «Ό,τι έβγαλε του κτι»

Το δικό του exit poll για τα αποτελέσματα των εκλογών έστησε αρτοποιός στην Κοζάνη με τον ιδιοκτήτη φούρνου να καλεί τους ψηφοφόρους μαζί με το ψωμί που αγοράζουν να δηλώσουν την προτίμησή τους για τα κόμματα της βουλής.


Άδωνις Γεωργιάδης: "Η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα των παρόντων"

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τα αδέρφια του και τον γιο του, Περσέα που ψηφίζει για πρώτη φορά.



Με τα εγγόνια της στην κάλπη η Ντόρα Μπακογιάννη
Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα "
η πιο trendy γιαγιά του TikTok", όπως την αποκαλούν τα εγγόνια της, Ντόρα Μπακογιάννη.
Συνοδευόμενη από τα εγγόνια της, οικογένεια και φίλους, η υποψήφια βουλεύτρια Χανίων ψήφισε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων όπου φοίτησε ως μαθητής ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εξερχόμενη από το εκλογικό κέντρο δήλωσε μεταξύ άλλων πως "εύχομαι το βράδυ να γιορτάσουμε μια μεγάλη νίκη. Το δικαιούνται τα Χανιά, το δικαιούται η Ελλάδα".


Στο 48,76% η συμμετοχή στις κάλπες έως τις 16:30


Λίγο μετά τις 17:00, με τις κάλπες να παραμένουν ανοιχτές για ακόμη δύο ώρες -έως τις 19:00- το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε για τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές 2023.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τις 16:30 στις εκλογές έχει ψηφίσει το 48,76% των εγγεγραμμένων σε 17.548 εκλογικά κέντρα (82%).



Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η συμμετοχή ίσως ξεπεράσει τα νούμερα του 2019. Τότε, τον Ιούλιο του 2019, η συμμετοχή ήταν στο 57,78%.

«Ίσως στις επόμενες 2 ώρες να ξεπεράσουν το ποσοστό συμμετοχής του 2019» ανέφερε συγκεκριμένα ο γ.γ. κ. Σταυριανουδάκης.

Η επόμενη δήλωση από την υπηρεσιακή υπουργό, κα. Καλλιόπη Σπανού, θα γίνει στις 19:00, οπότε θα κλείσουν οι κάλπες.

Σημειώνεται πως, νωρίτερα, παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην καταχώρηση της συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με όσα ανέφερε δικαστικός αντιπρόσωπος στο NEWS 24/7.

Ο κ. Μαμματάς Ζαχαρίας, δικαστικός αντιπρόσωπος σε τμήμα του Δήμου Σικυωνίων, εξήγησε πως το σύστημα μετάδοσης της συμμετοχής και όχι ο ανθρώπινος παράγοντας ευθύνεται για την καθυστέρηση, διαψεύδοντας επί της ουσίας την δήλωση του ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος απέδωσε την καθυστέρηση των ανακοινώσεων σε πρόβλημα "συντονισμού του ανθρώπινου παράγοντα".


Βανδάλισαν εκλογικό κέντρο με φυτοφάρμακα και συνθήματα κατά της ΝΔ




Περιστατικό βανδαλισμού σημειώθηκε στο Μάστρο Οινιάδων του δήμου Μεσολογγίου την Κυριακή 21/5), όπου άγνωστοι έριξαν φυτοφάρμακα και έγραψαν συνθήματα στο εκλογικό κέντρο.

Μέχρι το Σάββατο όλα ήταν έτοιμα προκειμένου η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί στο δημοτικό σχολείο του χωριού, όμως μετά το βανδαλισμό αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι εκλογές σε αίθουσα του νηπιαγωγείου.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το agrinionews.gr σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν άγνωστοι προέβησαν σε εκτεταμένο βανδαλισμό ρίχνοντας φυτοφάρμακο στις αίθουσες του σχολείου και γράφοντας υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της ΝΔ σε τοίχους του σχολείου.

Το πρωί της Κυριακής υπήρξε κινητοποίηση ώστε να καθαριστούν τοίχοι και χώροι ωστόσο η δυσφορία από το φυτοφάρμακο υποχρέωσε σε αλλαγή χώρου για την ψηφοφορία καθώς ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση.


Έφτασε στα γραφεία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης



"Μισή ωρίτσα ακόμη, παιδιά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα", είπε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στα γραφεία της ΝΔ

Τελική ευθεία για τα exit polls

Σε ένα τέταρτο αναμένουμε τα αποτελέσματα των exit polls. Σε αναμονή τα κομματικά επιτελεία. Θυμίζουμε πως επίσημα αποτελέσματα θα έχουμε στις 20:30, λίγω ώρα δηλαδή μετά τα exit polls, όταν και θα μάθουμε πόσο "μέσα" έπεσαν τελικά.





Σχηματισμός κυβέρνησης με απλή αναλογική

Πώς επηρεάζουν τα ποσοστά των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής, τα ποσοστά που χρειάζονται για σχηματισμό κυβέρνησης.

Τα πρώτα exit poll
  • ΝΔ: 36-40%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25-29%
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 9,5-12,5%
  • ΚΚΕ: 6-8%
  • Ελληνική Λύση: 3,5-5,5%
  • ΜέΡΑ25: 2,5-4,5%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,2-4,2%


*Exit Poll σε ενσωμάτωση 80%, στις 19.00
(ALCO-GPO-MARC-METRON ANALYSIS-MRB-PULSE)

Πανηγυρικό το κλίμα στο περίπτερο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος

Έκπληξη η διαφορά για πολλούς στο περίπτερο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, όπως μεταδίδει ο Μάνος Ναβροζίδης για το NEWS 24/7 στην ζωντανή μετάδοσή μας.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο για το Exit Poll

Στάση αναμονής για τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης, συστήνει η Κουμουνδούρου μετά τη δημοσίευση του Exit Poll.  
«Ας περιμένουμε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα».



Καλλιόπη Σπανού, υπουργός Εσωτερικών

«Σε λίγο θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα από τη Singular Logic»


Λίγο πριν τις 21:00 αναμένεται δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Με ικανοποίηση και χαμόγελα υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα του exit poll

Με ικανοποίηση και χαμόγελα υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τα αποτελέσματα του exit poll. Στελέχη του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι «αυξάνει το ποσοστό του κατά 40% γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σχεδόν επιτυγχάνεται ο στόχος για ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

Τονίζουν ακόμη ότι «επιβεβαιώνεται η στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει και να καταστεί ως προοδευτικός πρωταγωνιστικός πόλος στη πολιτική σκηνή». Προσθέτουν ότι αποδεικνύεται ότι είναι η αξιόπιστη εναλλακτική γνήσια προοδευτική πολιτική δύναμη».

Όπως επισημαίνουν επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Ν. Ανδρουλάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνήσιος χορηγός του κ. Μητσοτάκη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε αμέσως για τα αποτελέσματα του exit poll και αντάλλαξε τις πρώτες εκτιμήσεις με τους συνεργάτες του και έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αναμένεται στη Χ. Τρικούπη αργότερα όταν θα υπάρξει σαφές επίσημο αποτέλεσμα.


Ικανοποίηση στο ΚΚΕ

Ως θετικά εκτιμούν στο ΚΚΕ τα πρώτα μηνύματα από τις κάλπες, όπως αποτυπώνονται και στο πρώτο δείγμα του exit poll, ενώ είναι σε αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων.




Σκέρτσος: "Ανανέωση εντολής προς ΝΔ και Μητσοτάκη"


Τα exit polls δείχνουν μία σαφή τάση, μία ανανέωση της εντολής προς τη ΝΔ, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που ζητά η ελληνική κοινωνία. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε και θα περιμένουμε φυσικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει τη δική του δήλωση και ανάγνωση των αποτελεσμάτων. Αποτελούν ενδείξεις τα exit polls θυμίζω. Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα


Το πρώτο αποτέλεσμα από τα Τέμπη

Το πρώτο αποτέλεσμα της Singular Logic σε ένα από τα εκλογικά τμήματα των Τεμπών, όπου συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς, καταγράφει προβάδισμα ΝΔ. Συγκεκριμένα, στο 415ο Εκλογικό Τμήμα Δήμου Τεμπών, συγκεντρώνουν:


Νέα Δημοκρατία 43
ΠΑΣΟΚ 24
ΣΥΡΙΖΑ 12
Ελληνική Λύση 3
ΜέΡΑ 25
ΝΙΚΗ 2
ΚΚΕ 1
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1


Στη ΝΔ βλέπουν καθαρή νίκη με διαφορά, αλλά όχι συνεργασία με ΠΑΣΟΚ


Ικανοποίηση επικρατεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά τα αποτελέσματα των exit poll, που δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα επιτυγχάνει τους στόχους που είχε θέσει στις πρώτες εκλογές.

Επισήμως βεβαίως από την Πειραιώς δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά στελέχη της ΝΔ με τα οποία συνομίλησε το News 24/7 έλεγαν: “Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτο που ζητούσαμε, για καθαρή νίκη με διαφορά, φαίνεται να επιτυγχάνεται.”

Τίθεται όμως και το ερώτημα σχηματισμού κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θεωρητικά “βγαίνουν τα κουκιά”, καθώς η ΝΔ σύμφωνα με τα exit poll αναμένεται να εκλέξει 121 -125 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 35- 36 βουλευτές.

Παρόλα αυτά, η χώρα φαίνεται πως θα οδηγηθεί ξανά σε κάλπες. Γαλάζιο στέλεχος εκτιμούσε ότι ο λαός έδειξε ότι θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ, σημειώνοντας ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φέρει την απλή αναλογική η ΝΔ θα ήταν αυτοδύναμη απόψε. Το ίδιο στέλεχος επικαλούνταν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλακης, έχει ναρκοθετήσει κάθε συζήτηση για συνεργασία, επομένως η πιο λογική επιλογή είναι δεύτερες κάλπες.

Στις δεύτερες εκλογές όμως η ΝΔ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της χαλάρωσης, καθώς το υψηλό ποσοστό και η μεγάλη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ “εξουδετερώνει” το δίλημμα περί κινδύνου επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία και το αφήγημα της σταθερότητας.

Θα πρέπει λοιπόν η ΝΔ να κινητοποιήσει ξανά αντίστοιχες δυνάμεις για να επιτύχει την αυτοδυναμία. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συνεχίσει σε έντονους ρυθμούς την προεκλογική εκστρατεία μέχρι τις δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου ή στις 2 Ιουλίου.


ΚΚΕ: Θετικά τα μηνύματα

Θετικά τα μηνύματα από τα πρώτα αποτελέσματα σύμφωνα με το επιτελείο του Δ. Κουτσούμπα. Το κόμμα πάει πολύ καλά στην Αθήνα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον δήμο Ζωγράφου. Η δήλωση του γ.γ θα γίνει μόνο με επίσημο αποτέλεσμα σε ικανό αριθμό.


Exit Polls στο 100%

ΝΔ 37,5-41,5
ΣΥΡΙΖΑ 23,5-27,5
ΠΑΣΟΚ 11,5-12,5
ΚΚΕ 6,5-7,5
Ελληνική Λύση 4,3-5,3
ΜέΡΑ25 2,5-3,5
Πλεύση Ελευθερίας 2,5-3,5
Νίκη 2,5-3,5

Από λεπτό προς λεπτό φτάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη Κουμουνδούρου


Το κόμμα "ΝΙΚΗ" με την ανιψιά του Παϊσίου εμφανίζεται στα exit polls προς Βουλή


Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των ψήφων του κοινού exit poll, με την Νέα Δημοκρατία να εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά από την προηγούμενη ανακοίνωση και κινούνται μεταξύ 37,5% και 41,5%.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το κόμμα "ΝΙΚΗ" καταγράφει ποσοστά μεταξύ 2,5% και 3,5% κι έτσι, αν επαληθευτούν, "φλερτάρει" με την είσοδο στη Βουλή.

Σύμφωνα με το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στο 100% της ενσωμάτωσης, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ 37,5-41,5%
ΣΥΡΙΖΑ 23,5-27,5%
ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 11,5-12,5%
ΚΚΕ 6,5-7,5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3-5,3%
ΜεΡΑ25 2,5-3,5 %
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,5-3,5%
ΝΙΚΗ 2,5-3,5
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 2,2%


Επίσημο αποτέλεσμα - Επικράτεια στο 30%

ΝΔ 41,1
ΣΥΡΙΖΑ 20,1
ΠΑΣΟΚ 12,7
ΚΚΕ 6,7
ΕΛ. ΛΥΣΗ 4,5
ΝΙΚΗ 2,9
Πλεύση Ελευθερίας 2,6
ΜέΡΑ 25 2,3



Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κερδίζει μόνο τη Ροδόπη





Πανηγυρικό το κλίμα στα γραφεία της ΝΔ

Αναμένεται σε λίγο η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά του κόμματος.


Απέκλεισε τη συνεργασία με άλλα κόμματα ο Άκης Σκέρτσος




Αν τα αποτελέσματα των exit poll επιβεβαιωθούν, είναι σαφές ότι από αυτά δεν προκύπτει «εντολή των πολιτών για συνεργασίες», δήλωσε στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο η ΝΔ να «τα βρει» μετεκλογικά με άλλα κόμματα για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ωστόσο, με τη δήλωση αυτή, ο κ. Σκέρτσος δεν έκλεισε την πόρτα στα σενάρια ότι οι δεύτερες εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα από τις 2 Ιουλίου. Δεδομένου ότι η μέγιστη διάρκεια των διερευνητικών εντολών είναι 9 μέρες, και ακόμη κι αν συμπεριλάβει κανείς το χρόνο που απαιτείται για την ορκωμοσία της Βουλής, την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων και τη σύσκεψη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα εφικτό σενάριο θα ήταν να γίνουν οι δεύτερες εκλογές  στις 25 Ιουνίου.


Εκτίμηση αποτελεσμάτων Singular Logic στο 40%

Το ΜέΡΑ 25 εκτός Βουλής. Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη φαίνονται να μην μπαίνουν στη Βουλή. Πέντε κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Με έξι έδρες η ΝΔ παίρνει από τώρα την αυτοδυναμία.


Εκτίμηση αποτελεσμάτων Singular Logic στο 40%

Το ΜέΡΑ 25 εκτός Βουλής. Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη φαίνονται να μην μπαίνουν στη Βουλή. Πέντε κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Με έξι έδρες η ΝΔ παίρνει από τώρα την αυτοδυναμία.

Γερμανία: Τα πρώτα exit polls στα γερμανικά ΜΜΕ
Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τα πρώτα exit polls καταγράφεται ήδη στα γερμανικά ΜΜΕ, με πρακτορειακές ανταποκρίσεις από την Αθήνα.


«Το κυβερνών κόμμα μπροστά, σύμφωνα με τις προβλέψεις», αναφέρει σε πρακτορειακό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του του το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και κάνει λόγο για «σαφές προβάδισμα» της Νέας Δημοκρατίας με τα πρώτα exit polls της ΕΡΤ. «Το κόμμα θεωρείτο εκ των προτέρων φαβορί», σημειώνει το ARD και προσθέτει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν είναι ωστόσο εγγυημένος και ότι το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να αναδειχθεί σε ρυθμιστή.


Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Κουμουνδούρου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μόλις στη Κουμουνδούρου χωρίς δήλωση για την ώρα.


Πανηγυρικό κλίμα όπως είναι λογικό στην Πειραιώς και στη ΝΔ



Πώς ψήφισαν οι νέοι 17-24 ετών

Πώς ψήφισαν οι νέοι βάσει των exit polls. Η ΝΔ επικράτησε και εδώ




Πανηγυρικό το κλίμα και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Όπως μεταδίδει ο Μάνος Ναβροζίδης για την εκπομπή του NEWS 24/7, κόσμος έχει συγκεντρωθεί στη Χαριλάου Τρικούπη πανηγυρίζοντας για τα μεγάλα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ


Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διάβαστε επίσης

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη